A Tippmix Női NBI/A bajnokság második fordulóján felnőtt csapatunk a DVTK-Hun-Therm otthonába látogatott. A házigazda már az első percektől igyekezett irányítani a mérkőzést, ami végül 72-41-es diósgyőri sikert eredményezett.

Bő egy percig nem született pont a mérkőzés elején, Tóth Orsi sikertelen kísérletét követően Bacsó törte meg a csendet egy hárompontossal. További másfél percet kellett várni az első Vasas kosárra, amit Smailbegovic Nadia szerzett. Szerencsére ellenfelünk sem találta még a ritmust, így nem tudott elhúzni és bár folyton hátrányban, de tartani tudtuk a lépést. Így volt ez egészen a nyolcadik percig, amikor Bernáth öt pontjával a DVTK hat pontra elhúzott. Green vezérletével igyekezett gyorsan pontot tenni a mérkőzés végkimenetelére a házigazda, melynek előnye tíz pont fölé cseperedett a második negyed elején. Vezetőedzőnk több felállást is megpróbáltSok hiba csúszott a játékunkba támadásban és védekezésben egyaránt, nem találtuk a szabad utat a diósgyőri gyűrűig. Papp Dia két sikeres büntetője jelentette az első félidő utolsó pontjait, amivel 14 pontra zárkóztunk.

Megszokhattuk, hogy Milos Pavlovic csapata a szünet után újult erővel és kreativitással lép pályára, ellenfelünk azonban nem hagyott minket kibontakozni. Jovanovic, Kányási, majd Green pontjaival húsz pontra nőtt a különbség a két csapat között. A mieinknél Tóth Orsi próbálta tartani a lelket lányainkban, ám a mai napon nem engedte ellenfelünk, hogy kibontakozzunk. Nem tudtuk tehát megismételni a tavalyi bravúrt, a DVTK 72-41-es győzelmet aratott.

Jó lecke volt számunkra a mai, úgy gondolom, nem állunk még készen egy ilyen mérkőzésre. Meg kell értenünk, hogy nem vagyunk szupersztárok és nem nyerhetünk meccset, ha nem dobunk pontot. Kinti és benti kísérleteinket is rossz százalékkal értékesítettünk, amin mindenképp javítanunk kell. Gratulálok a DVTK-nak, negyven percen keresztül hatékonyan és tudatosan játszottak, egyértelműen ők voltak ma a jobbak – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

DVTK-Hun-Therm – Vasas Akadémia 72-41 (20-14, 15-7, 21-10, 16-10)