Küzdelmes mérkőzésen a palánk alatti fölényének köszönhetően sikerült felülkerekedni a városmajori együttesen

Vasas Akadémia – MTK Budapest 66-62

(15–15, 17–18, 14–13, 20–16)

 

Játékvezetők: Balog György; Boros Tamás; Hervay Tibor
MKOSZ ellenőr: Gencsev Plámen dr.

 

VASAS: Kalu 12, Böröndy V. 17/3, Tóth O.-, Mérész 14, Karakasevic 21.

Csere: Varga A. 2, Heljic, Ambrus.

 

 

MTK: Horváth B. 18/6, Pál 3/3, Adamecz 7, Szabó Flóra 10, Székely-Horváth Zs. 10.

Csere: Koch 2, Cvitkovic 10, Wéber, Szeitl 2.

 

A Karakasevic – Mérész Beatrix duó dominanciájával kezdődött a találkozó, pontjaikkal gyorsan 8-2-re húzott el ellenfelétől a Vasas, azonban az MTK is kezdett életjeleket mutatni, hiszen Szabó Flóra, illetve Adamecz pontjaival a negyed közepére megfordította az eredményt a vendégcsapat. Karakasevic újabb pontjaira ismét Szabó válaszolt, majd Böröndy Vivien triplája és Székely-Horváth Zsuzsanna állította be tíz perc után a 15-15-ös eredményt.

Inkább a küzdelem, mint a látványos és pontgazdag kosárlabda dominált a második negyedben is, egyik csapat sem tudott három pontnál nagyobb különbséget kialakítani a negyed első felében. 20-23-as MTK vezetés után egy 8-0-val elhúzott a Vasas, de negyedvégi hibáknak köszönhetően végül a vendégek mehettek 1 pontos előnnyel a nagyszünetre.

Térfélcserét követően sem változott igazán a játékkép, folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed végén a Vasas volt jobb helyzetben, hiszen Kalu büntetőivel épp ők álltak előrébb az utolsó tíz perc előtt.

Villámrajtot vett a záró negyedben a Vasas, a Karakasevic-Kalu párosnak köszönhetően gyorsan eddig nem látott előnyt épített ki a pasaréti csapat(59-48), ekkor azonban Horváth valamint Székely-Horváth riadót fújt az MTK-nál így az utolsó másfél percbe egyenlő állással mentek a csapatok, de a végjátékban a Vasas tudott jobb döntéseket hozni, így végül 66-62-re nyert a Vasas, s szerezte meg idénybeli hatodik győzelmét ezzel Földi Attila csapata.

 

Edzői összefoglaló

 

Vasas Akadémia – MTK Budapest 66-62

Női nb1/A csoport Play-out 2. forduló

 

Mérkőzés:

Idegesen, sok hibával és pontatlansággal kezdtük el a mérkőzést. Nem találtuk meg a jó ritmust és agresszivitásunk is elmaradt a mérkőzés elején. Hibáink ellenére fej-fej mellett haladtunk és egyik csapat sem tudott ellépni a mérkőzés elején, így az eredmény is 15-15-ös állást mutatott a negyed végén.

Hasonló módon folytatódott a mérkőzés a második játékrészben is. Nagyon gyakran volt olyan érzésünk az oldalvonalról nézve a mérkőzést, hogy a mi hibánkból él az ellenfél és mi azokból nagyon sokat adtunk nekik. Szerencsére félidőre, ha negatív eredménnyel is, de csak minimális 1 pontos hátránnyal mehettünk.

Hasonlóan döcögve és főleg a támadójátékunkban pontatlanul olykor bután játszottunk és nem használtuk ki a helyzet adta előnyöket. Csak nagy harc árán sikerült végül ezt az etapot most nekünk 1 ponttal nyerni, így egál állással mehettünk a döntő negyedre.

Az utolsó negyedben aztán a kezdeti döcögés tán végre megtaláltuk a ritmust és sikerült egy komolyabb előnyt kialakítani, ekkor úgy tűnt, hogy eldől a találkozó, de nagyon gyorsan és nagyon könnyedén engedtük vissza ellenfelünket a mérkőzésbe és ismét kiélezett a csata alakult ki. Ellenfelünk vérszemet kapott és nagyon jó százalékkal talált be, végül azonban izgalmas végjátékban, sikerült nekünk bevinni azt az utolsó találatot ami javunkra döntötte el a találkozót.

Összegzés:

Továbbra sem találjuk a formánkat és a legnagyobb eddigi hullámvölgyünkben vagyunk. Ennek ellenére sikerült megnyerni a mérkőzést és ezzel bebiztosítani a győzelmünket a play-outban. Remélem, hogy a utolsó két mérkőzésre felszabadulunk és ez segít majd visszahozni a jó formánkat, hogy visszakerüljünk abba a ritmusba amiben voltunk. A következő napokban ezen fogunk dolgozni!

Pontszerzők:

Varga 2, Karakasevic 21, Kalu 12, Mérész 14, Böröndy 17

 

Földi Attila

2018-04-22