Az Atomerőmű-KSC Szekszárdot fogadja a Vasas Akadémia a Tippmix Női NBI/A bajnokság 13. fordulójában, ami a 2021-es év utolsó tétmérkőzése lesz Milos Pavlovic csapatának. 

Felnőtt csapatunk szerdán lezárja az idei évet, a karácsonyi szünetet követően komoly kihívás vár lányainkra. Legutóbbi soproni kirándulásunk után ezúttal a bajnoki tabella második helyezettje, az Atomerőmű-KSC Szekszárd látogat Pasarétre. A feladat tehát nem lett könnyebb, ám a Sopron Basket otthonában is voltak kifejezetten jó periódusai Milos Pavlovic csapatának, amire lehet építeni. Erőn feletti teljesítmény kell azonban lányainktól, ha győzelemmel akarjuk búcsúztatni 2021-et, ráadásul további nehezítő körülmény, hogy továbbra is vannak hiányzók csapatunkban.

Egyetlen veresége van a hazai bajnokságban a Szekszárdnak, nem meglepő módon épp a Soprontól kapott ki csak szerdai ellenfelünk. Ezen kívül egyedül a DVTK volt képes megszorongatni a szekszárdiakat, a többi mérkőzést magabiztosan nyerték. Bombaerős játékoskeret és rendkívül agresszív játékstílus jellemezte eddig is Zseljko Djokics  csapatát, ami ebben a szezonban sincs másképp. Ez alapján egyértelmű szándékkal érkezik ellenfelünk Pasarétre, amit remélhetőleg lesz lehetőségünk megnehezíteni.

„Előző mérkőzésünkkel megkezdtük a bajnokság második felét, a szezon elejéhez hasonlóan ezúttal is rendkívül nehéz a sorsolás vár ránk. A Szekszárd ezek közül is az egyik legnehezebb ellenfél, hiszen egy agresszív, kemény csapatról beszélünk. Megpróbálunk a lehető legjobb módon felkészülni, ám munkánkat továbbra is sérülések és betegségek nehezítik. Bízom benne, hogy a szerdai mérkőzésre már mindenki bevethető lesz. Leginkább mentálisan lesz nehéz ez a mérkőzés, hiszen egy hosszabb szünet vagy karácsonyi pihenő után nehéz a fókuszt egyből a pályára helyezni” – nyilatkozott a mérkőzés előtt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – Atomerőmű-KSC Szekszárd bajnoki találkozó szerdán 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.