Junior csapatunk fővárosi rangadót játszott a hétvégén, a BEAC Újbuda KA látogatott Pasarétre. Hatalmas elszántsággal kezdték a találkozót lányaink, aminek köszönhetően szinte végig vezetve megnyerték a találkozót.

Már az elején szeretném megdicsérni a csapatot, mivel egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ennek ellenére az első félidőben olyan jól játszottunk, hogy nem adtunk sok esélyt az ellenfélnek. Remek dobószázalékunk volt az első és második negyedben, aminek köszönhetően 55 dobott pontunk volt félidőre. Igaz, védekezésünk nem volt a legmagasabb szinten, de így is 14 pontos előnyre tettünk szert, a mutatott teljesítménnyel pedig nagyon elégedett voltam. A szünet után változott a játék képe, sokkal fizikálisabb lett a meccs, aminek köszönhetően sajnos két játékosunk is lesérült. Ráadásul Kádár Orsolya kipontozódott, így nyolcan voltunk kénytelenek befejezni a mérkőzést. A pályán és talpon maradtak közül mindenki a maximumot nyújtotta. Büszke vagyok a csapatra, hogy végig harcolva, nagy akaraterővel sikerült megnyerni ezt a nehéz mérkőzést. Külön kiemelném Igaz Esztert (28 IBM, 20 pont, 7 lepattanó, 7 kiharcolt fault), Láng-Miticzky Blankát (15 IBM, 15 pont, 9 lepattanó, 6 kiharcolt fault) és Kemény Szófiát (11 IBM, 11 pont, 7 kiharcolt fault). Szívből gratulálok az egész csapatnak – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

BEAC Újbuda KA – Vasas Akadémia 74-80 (19-26, 20-29, 21-17, 14-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky B. 15, Ulrich Z. 7, Glatz B., Igaz E. 20, Vágó A. 4, Szilvássy L. 8, Kemény Sz. 11, Villányi D. 4, Kádár O., László R. 3