A Tippmix Női NBI/A bajnokság 14. fordulójában a Vasas Akadémia az Atomerőm KSC Szekszárd csapatához látogat. Nem lesz tehát könnyű dolga lányainknak, ha győzelemmel akarják búcsúztatni az évet.

A 2022-es év utolsó mérkőzésére készül Milos Pavlovic együttese, amely két fájó vereségen van túl. Egy remek győzelmi szériát követően december elején sérülések hátráltatták csapatunkat, ami kihatott a játékosok formájára. Szomorkodni azonban nincs idő, egy rövid karácsonyi szünetet követően ugyanis lányaink ismét labdát ragadtak. Rendkívül nehéz feladat előtt állnak Papp Diáék, hiszen a szekszárdi csarnokban mindig nagyon nehéz játszani, ráadásul a keret még mindig nem teljes.

A bajnokság elején mindössze öt ponttal kaptunk ki a KSC-től, amely azóta átesett néhány változtatáson. Az 5. helyen álló Szekszárd az egyetlen csapat az idei kiírásban, amely le tudta győzni a Sopron Basket együttesét. A BEAC elleni év eleji botlást kivéve Zseljko Djokics tanítványai csak közvetlen riválistól kaptak ki, ráadásul szoros, parázs meccseken. A DVTK egy, a PEAC két ponttal tudott nyerni a szekszárdiak ellen, akik ma a tizenegyedik győzelem megszerzésének reményében lépnek pályára.

Az elmúlt napokban ahogy minden csapat, mi is próbáltunk egy kicsit kikapcsolni, de a felkészülést sem hanyagolhattuk el, hiszen egy kőkemény, Euroligában is érdekelt csapat otthonába látogatunk. Egyáltalán nem számítok könnyű meccsre, a legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy egyáltalán meccsbe tudjunk maradni, megteszünk azonban minden tőlünk telhetőt, hogy egy jó meccsel zárjuk a naptári évet – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az ide kattintva lehet megtekinteni.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia pénteken 16:30-kor kezdődik a Szekszárdi Szabadidőközpontban.