U16/B együttesünk a középház első fordulójában nem lépett pályára, így a lányok nagyon várták már a mérkőzéseket. Lányaink a DEAC, valamint a Törekvés SE csapatai ellen léptek pályára.

“Sajnos nem úgy kezdtük el a meccset, ahogy szoktunk, nem volt meg a lányokban az a tűz, ami eddig jellemezte őket. Az első három negyedet szinte átaludtunk, majd az utolsó negyedre megérkeztünk a meccsbe. Ebben a tíz percben több pontot dobtunk, mint az első félidőben összesen, de ez a további meccseknél nem lesz elég. Egyik tanulság, hogy sokkal jobban fel kell pörögni a meccs előtti bemelegítésen, hogy a megfelelő hőfokon tudjuk elkezdeni a mérkőzéseket és el kell hinniük azt, hogy megérdemelten vagyunk a középházban” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – DEAC 42-57 (9-13, 7-15, 8-16, 18-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Szíj-Krisánszky Zoé 9, Tóth Frotti 7 , Bori Liza 7, Pácza Blanka 4, Gergely Petra 4, Polt Gréti 2, Galavits Lili 2, Kollár Kata 2, Puskás Lili 2, Ács-Sánta Kata 2, Kárpáthegyi Léda 1

“Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nagyon nehéz lesz, hiszen egy erős ellenféllel kerültünk össze. Készültünk a kemény védekezésük ellen egész héten, de a meccsen mégis megijedtünk ettől, és a saját hibáink miatt kidobáltuk a labdákat. Ezt a játékot kosárra játsszák, az a csapat győz, aki több pontot dob be és nem rá. Sajnos sok üres ziccer maradt ki, főleg az első három percben, ami meg is bélyegezte a mérkőzést. Kihagytunk két üres ziccert labdaszerzésből, amire az ellenfél két faulttal együtt bedobott ziccerrel válaszolt. Azt viszont ismét elmondhatom, hogy van tartása a csapatnak. Az utolsó negyedre ismét felszívták magukat a lányok és megmutatták, hogy tudnak jól és koncentráltan játszani. A következő meccseken fejben sokkal jobban ott kell lenniük és jobban kell küzdeniük egymásért is” – értékelt a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Akadémia B – Törekvés SE/A 45-97 (8-28, 8-21, 12-30, 17-18)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Galavits Lili 11, Gergely Petra 11, Kárpáthegyi Léda 5, Bori Liza 5, Puskás Lili 4, Polt Gréta 4, Pácza Blanka 2, Szabó Noémi 2, Kollár Kata 2