A Vasas Amazonok U11-es csapata szombaton két fiú gárda ellen küzdhetett meg a kenguru bajnokság 2. fordulóján. Nem volt egyszerű dolga lányainknak, de bátran szálltak szembe a MAFC Grosics és a Budafoki Békák együtteseivel.

Az első mérkőzésünkön csak egy negyed erejéig vettük komolyan, hogy a kosárlabda mérkőzésen védekezni is kell. Sokszor elfelejtettünk visszafutni, vagy hamar feladtuk a MAFC-os fiúkkal szemben a küzdelmet. Támadásban periodikusan már voltak szép akcióink, több játékosunknak is sikerült balra betörni és bal ziccert dobni, de sajnos ez a teljesítmény, a 23 kihagyott büntetővel együtt kevés volt ahhoz, hogy mérkőzést nyerjünk. Ezen a mérkőzésen elsősorban Demény-Kapusi Lolát szeretném kiemelni, valamint egy-egy negyedben nyújtott jó teljesítményéért Bogár Bertát, Maszlag Katinkát, Herman Sárit, Lévai Jankát és Németh Julcsit – mondta a csapat edzője, Diósadi Deaák Éva.

MAFC Grosics – Vasas Amazonok 73-57 (20-16, 3-7, 6-5, 26-16,18-13)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Demény-Kapusy Lola 11, Bogár Berta 10, Maszlag Katinka 8, Herman Sára 8, Lévai Janka 6, Martinovits Viola 5, Németh Julianna 4, Rózsa Natália 3, Törő Zorka 1, Izing Flóra 1, Tompa Fruzsina, Takács Hanna

A második mérkőzésünkön még gyorsabb és képzettebb fiú csapattal kerültünk szembe. Megint nehezen kezdtünk el küzdeni és koncentrálni, de a meccs folyamán sokat léptünk előre védekezésben és támadásban is. Egyre több játékosunk mutatta meg, hogy mire képes, kapkodás helyett ügyesen kezdték alkalmazni az edzéseken tanult technikákat. Ezen a mérkőzésen elsősorban Lévai Jankát szeretném kiemelni, de ügyesen játszott Martinovits Viola, Bogár Berta, Herman Sári, Kórós Panna, Berár-Guóth Míra, Tompa Fruzsi és Németh Julcsi is. Gratulálok a lányoknak, mert a két találkozó során erős ellenfelek ellen, nagyon sokat fejlődtek a kosárlabda, a koncentráció és az együttműködés terén is – értékelt Diósadi Deák Éva.

Vasas Amazonok – Budafoki Békák 51-61 (7-17,15-17, 7-6, 5-13,17-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Lévai Janka 14, Martinovits Viola 9, Bogár Berta 7, Herman Sára 6, Berár-Guóth Míra 4, Kórós Panna 3, Tompa Fruzsina 3, Törő Zorka 2, Németh Julianna 1, Ízing Flóra 1, Demény-Kapusy Lola 1, Tomcsányi Anna