Kenguru csapataink a hétvégén lejátszották bajnokságuk hatodik fordulóját. Lányaink rossza napot fogtak ki, nem jött ki minden meccsen a lépés, az Amazonok azonban mégis bezsebeltek egy győzelmet.

„A lányok hibát hibára halmoztak, így a gyors fiúk ellen kevés esélyünk volt. A labdavezetés és a vonalak is ellenünk játszottak, így az energiatakarékos üzemmódot is éreztük magunkban. Próbáltuk kizökkenteni őket, de sajnos ezen a meccsen ez nem sikerült” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Kőbányai Darazsak/A – Vasas Amazonok 82-54 (14-9, 15+7 – 13+6, 21-15, 25-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Pácza Blanka 19, Tóth Frotti 16, Firle-Kiss Bora 7, Tompa Nono 4, Bogdán Fanni 4, Márton Lia 2, Toman Zsófi 1, Bilkei-Gorzó Franciska 1, Béres-Nagy Szofi, Hollai Laura, Vértes Vanda

„Fejben és testben is új csapatként érkeztünk a második meccsre. Két szóval tudnánk jellemezni a párharcot, csapat és szív. Ez a kettő meglátszott a lányokon a mérkőzésen. Okosan kerestük a magasabb embereinket, a lepattanó harcokat mi nyertük meg, és a remek helyzeteinket rendre kosárra váltottuk. Örülünk, hogy a lányok ideértek fejben is erre a meccsre, így nagyon várjuk a következő fordulót az esetleges feljutás miatt” – összegezte Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – BLF Kenguruk 70-42 (17-9, 16+7 – 14+8, 14-11, 16 – 0)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Pácza Balnka 15, Firle-Kiss Bora 13, Márton Lia 9, Vértes Vanda 8, Tóth Frotti 8, Bogdán Fanni 7, Béres-Nagy Szofi 6, Tompa Nono 3, Toman Zsófi 1, Hollai Laura, Bilkei-Gorzó Franciska

„Annak ellenére, hogy többször találkoztunk már a fiúkkal hazai rendezésű versenyek alkalmával, nagyon lassan rázódtunk bele a mérkőzésbe. Egész héten figyelmeztettük a lányokat arra, hogy a lassú passzok és a lendület nélküli játék nem fog beleférni egy gyorsan és okosan játszó fiúcsapat ellen. Sajnos az elmúlt hét edzésmunkájával sem voltunk teljesen megelégedve, a fegyelmezetlenség és a koncentráció hiánya kiütközött. Kiemelném Zeibig Emma és Éber Janka munkáját, akik végig küzdöttek. Örülök, hogy a második és a negyedik negyedben fel tudtuk venni a harcot a fiúkkal, szeretném, hogyha a jövőben minden meccsünket így kezdenénk majd el, ahogy ezt befejeztük” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas U10 – Vasas Bolhák 60-45 (16-5, 19-16, 17-7, 8-17)
Zeibig Emma 13, Éber Janka 11, Jusztin Áfra 8, Sebestyén Emma 4, Balás-Piri Kata 3, Kövesdi Lujza 3, Tóth Fanni 1, Bilkei-Gorzó Franciska 1, Lakatos Jázmin 1

„Rettentő figyelmetlenül és bután vágtunk bele a második mérkőzésbe, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Annak ellenére, hogy a támadások nem sikerültek, védekezni sem akartunk, így rengeteg kosarat kaptunk. A meccsek végén elmondtuk a csapatnak, hogy szív és lélek nélkül nem lehet felmenni a pályára, legyen bárki az ellenfelünk. Dolgozunk azon, hogy ez a következő fordulóra megváltozzon, és a végletekig tudjunk küzdeni az eredménytől függetlenül” – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Bolhák – Ziccer Bocsok 19 – 67 (0-21, 10-19, 3-13, 6-14)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Bogdán Fanni 9, Kövesdi Lujza 4, Sebestyén Emma 3, Tóth Fanni 1, Jusztin Áfra 1, Balás-Piri Kata 1