Szombaton hazai pályán játszott kadett B csapatunk, a regionális kadett bajnokság újabb fordulóján ezúttal a Zsíros Akadémia volt az ellenfél.

“A regionális kadett bajnokságban ez volt az első olyan mérkőzésünk, amikor komoly ellenfél ellen kellett pályára lépnünk. Tudtuk, hogy nehéz ellenfél lesz a Zsíros Akadémia, de nagyobb ellenállást vártam a lányoktól. Sajnos csak az első négy percben tudtuk felvenni a versenyt a kőbányai lányokkal (6-7), majd egy 0-14-es rohammal egyértelműen eldőlt a mérkőzés. A második negyedben a puhány védekezésünkkel párosult egy gólszegény támadójáték, így a félidőre már 34 ponttal vezetett az ellenfél (21-55). A félidei pihenő után kicsit összeszedtük magunkat, és tudtunk nyerni egy negyedet (16-13), de sajnos a negyedik negyedre ismét visszaesett a lelkesedésünk és a teljesítményünk. Védekezésben sokkal többet vártam a lányoktól. Elsősorban az agilitás és az elszántság hiányzott a játékosokból. Az eladott labdák és a kihagyott dobások után nem futottunk vissza, így szinte ellenállás nélkül kaptuk az indítás gólokat az ellenféltől. Támadójátékunk is rendkívül gyengén sikerült. Nagyon nehezen tudtuk felvinni a labdát az ellenfél agresszív védekezésével szemben, rengeteg labdát adtunk el, és elvétve volt jól kidolgozott akciónk. Remélem, tanultak ebből a mérkőzésből annyit a lányok, hogy ezután keményebben dolgoznak az edzéseken és kitartóbban küzdenek a mérkőzéseken” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/B – Zsíros Akadémia 43-91 (14-27, 7-28, 16-13, 6-23)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Istenes Zsuzska, Bartos Blanka, Sztraka Bíborka 8/6, Örsi Kata 9, Hámori Bernadett , Szilágyi Ágnes 9, Tóth Boglárka, Király Alexandra 6, Ulrich Zoé 9/3, Fogarasi Kincső, Vukmir Andjela 2
Zsíros Akadémia: Horváth L. 10, Gallyas A. 13, Takács D. 17, Kutrik D. 8, Turi E. 11, Tar Cs. 8, Oberfrank L. 10, Tatár L. 6, Lugosi D. 8, Czéró L., Vámos A.