A Szekszárd kemény csatára késztette U14/A csapatunkat a csoportkör záró mérkőzésén, de Farkas Fanni együttese nagyon meggyőző negyedik negyeddel sikerrel vette az utolsó akadályt, így holnap az elődöntőben folytatják az UNI Győr NKA/A csapata ellen.

A reggeli mérkőzésből hamar talpra kellett állnia a Vasasos lányoknak, akik a csoport többi mérkőzésének eredményei miatt akár egy szűk vereséggel is – körbeveréssel – bejuthattak volna a legjobb négy közé, de természetesen csakis a győzelem lehetett a cél az eddig még győzelem nélkül álló TARR KSC Szekszárd ellen. Jól kezdtük a mérkőzést, Horváth Mira triplájára ugyan még érkezett válasz, de Mayr Jana, Käfer Jázmin és Kövesdi Lujza is betalált, ezzel magához ragadta a kezdeményezést együttesünk (3-10). Az első ütés után magához tért a szekszárdi csapat, Pomsár és Makovics szállította a kosarakat, nálunk pedig több büntetőt is kihagytamk a lányok, így a negyed feléhez már egy pontos hátrányban érkeztünk (15-14). A negyed második felében kevés pont született, és bár egy rövid ideig átvettük a vezetést, Makovics újabb ziccere szekszárdi vezetést jelentett 10 perc játék után (20-18). Horváth Réka révén gyorsan sikerült az egyenlítés, és bár erre egyből válaszolt ellenfelünk, második ötösünk magához ragadta a kezdeményezést, Réka megállíthatatlan volt, mellette pedig Varga Sára és Angyal Viktória is megtalálta a jó megoldásokat, Jakó-Szalai Zita kosara pedig már kétszámjegyű Vasas előnyt és szekszárdi időkérést eredményezett (24-34).
Az első támadásból egyből három pontot faragott hátrányán ellenfelünk, de Horváth Réka és Angyal Viktória révén visszaállítottuk a tíz pontos különbséget, a félidő utolsó szava azonban Szabóé volt (39-47).

A kevert ötösökkel sem változott sokat a játék képe, a szekszárdiak meg-megindultak, de mindig volt valaki, aki válaszolni tudott, megnyugtatva ezzel a csapatot. Szabó újabb kosara után – 22 pontnál járt már ekkor – négy pontra csökkent a különbség, Farkas Fanni magához is hívta a lányokat. Jókor jött az időkérés Varga Sára és Mayr Jana is büntetőkből volt eredményes, az utolsó szó pedig ismét Horváth Rékáé volt, tíz perccel a mérkőzés vége előtt visszaállt a kétszámjegyű fór (55-65). Jól indítottuk a záró negyedet is, Mayr Jana kettese után Horváth Réka már 21. pontját szerezte, időt is kért ellenfelünk vezetőedzője. Próbálkozott a tolnai együttes, de Käfer Jázmin és Horváth Réka tarthatatlanok voltak, Jámi előbb hárompontost süllyesztett el, majd közelről is eredményes volt, ezzel húsz pontra növelte az előnyt a mérkőzés végéhez közeledve (61-81). A mérkőzés utolsó percében már csak a végső különbség volt kérdés, ezt végül Pomsár büntetője állította be (66 -91). A mérkőzés legeredményesebb játékosa a szekszárdi Szabó D. lett (26 pont 11 lepattanó), de a legtöbb VAL-t ezúttal is Horváth Réka szerezte (36 VAL, 22 pont 15 lepattanó, 6 blokk) mindössze 18(!) játékperc alatt. Mellette több remek teljesítmény született Käfer Jázmin (16 pont, 14 lepattanó), Varga Sára (7 pont, 7 gólpassz), Mayr Jana (12 pont, 7 kiharcolt falt, hibátlan büntetőzés 8/8). Folytatás holnap délután az elődöntőben!

TARR KSC Szekszárd – Vasas Akadémia/A 66 -91 (20-18,19-29,16-18,11-26)