Az NKA Pécs nyerte a Nemzeti Leány Junior “A” Döntőjének bronzmérkőzését a Vasas Akadémia ellen. Nem sikerült jól a rajt lányaink részéről, a felbátorodott pécsieknek pedig innentől fogva minden kísérletre volt válasza. A Vasas Akadémia a negyedik helyen zárta a bajnokságot.

Laczkó Sára pontjaival indult útjának a Nemzeti Leány Junior “A” Döntőjének bronzmérkőzése, feszült küzdelmet hoztak már az első percek. Dúl Terka volt eredményes a túloldalon, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Olawuyi büntetőivel el tudott húzni az NKA, hét pontos pécsi vezetésnél kért időt Igor Skocovski. Kötő Luca két hármasával tíz pont fölé duzzadt a hátrányunk, amiből csak komoly munka árán tudtunk faragni a negyed végére.

Kuncz Petra duplájára két pécsi válasz is érkezett, támadásban újra beragadtunk. Nem volt ez elmondható az NKA-ról, Habling és Kötő vezérletével kíméletlenül használták ki hibáinkat. Kuncz Petra a második negyed derekán összegyűjtötte negyedik faultját, így Igor Skocovski kénytelen volt pihentetni centerét. Hámori Betti és Dúl Terka triplájával kimásztunk a gödörből, nyolc pontra zárkózott a Vasas Akadémia, lányaink szemében pedig újra kigyulladt a tűz. Nem engedték azonban sokáig örülni kispadunkat a pécsiek, Laczkó hárompontosával újra tíz fölé nőtt a különbség.

Habling Lara büntetői nyitották meg a harmadik negyedet, továbbra is komoly küzdelem volt látható a pályán. Kun Rita dupláját Kuncz Petra ziccere követte, a felzárkózási kísérletekre azonban mindig volt válasza az NKA-nak. Ezúttal Habling Lara hárompontosa volt az, amire Igor Skocovski időkéréssel reagált. Azonnali labdaszerzés eredményezte a Vasas védekezésváltását, az induló Dúl Terkát csak szabálytalanul lehetett megállítani. A tizenkét pontos különbség továbbra is soknak tűnt, a harmadik negyed utolsó perceiben azonban nagyon sokat javult a Vasas játéka, ez alapján pedig szoros végjátékra készülhettünk.

Kuncz Petra büntetőivel tízre zárkóztunk, két percen keresztül nem talált gyűrűbe a Pécs. Laczkó büntetőire Habling Lara rátett még egy duplát, így ellenfelünk újra messzebbre került a kelleténél. Tóbel Livi hármasára azonnal jött a válasz a túloldalon. Okosan gazdálkodott előnyével a Pécs, Laczkó Sára újabb triplájával már 17 pont volt a különbség. Kuncz Pepe két brusztolós ziccere megint felhergelte lányainkat, a két pécsi magasember, Olawuyi és Habling gyorsan tudott válaszolni, minden kísérletre volt válasza Szentendrei Áron csapatának. Az utolsó másodpercig harcolt a becsületéért a Vasas Akadémia, a győzelem és a bronzérem azonban az NKA Pécs neve mellé lett elkönyvelve.

„Hullámzó játékkal kezdtük a találkozót, ami egy végig kisértett minket. Bármit csináltunk a zárkózás érdekében, azonnal jött rá a válasz a Pécs részéről, így nem tudtunk kellően közel kerülni hozzájuk, hogy szorossá tegyük a végét. Gratulálok a pécsieknek a győzelemhez, megérdemlik a bronzérmet. Bátrabban kellett volna játszanunk ma, sajnálom, hogy a játékosok egy része érem nélkül búcsúzik a junior korosztálytól. Az egész éves munkáért abszolút jár a gratuláció lányainknak, sokat fejlődték és nagyon jó közösséggé alakultunk, a döntőben azonban sajnos nem jött ki a lépés” – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia/A – NKA Pécs 50-68 (10-21, 18-18, 10-11, 12-18)