A válogatott szünet során nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás keretek is edzőtáboroznak. Az U19-es összetartáson négy Vasas Akadémia játékos, Madár Eszter, Mudra Viola, Salamon Zsófia és Szerencsés Tamara vehetett részt.

Kiemelt eseménynek számít a hazai rendezésű U19-es világbajnokság, melyet a nyáron rendeznek Debrecenben. Az eseményre való felkészülés egyik mérföldköve a napokban lezajló válogatott összetartás volt, melyre a Vasas Akadémiából négy játékos is meghívást kapott. Az edzőtáborban töltött időről Szerencsés Tamit kérdeztük, aki Madár Eszti, Mudra Viola és Salamon Zsófi társaságában sűrű napokon van túl:

„Két napot töltöttünk edzőtáborban, napi kettő edzésünk volt. Leginkább arra volt kíváncsi a szakmai stáb, hogy mennyit fejlődtünk az elmúlt időszakban, és milyen formában vagyunk a kialakult helyzet ellenére. Főként egy-egy és négy-négy elleni feladatok jellemezték az edzéseket, ami fizikálisan sokat kivett mindenkiből. Fárasztó volt, de minden válogatottban eltöltött nap nagy megtiszteltetés és óriási löketet ad mentálisan, aminek köszönhetően az ember nagyobb motivációval vág bele a hétköznapokba” – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Szerencsés Tamara.