A Vasas Akadémia az NKE-Csata csapatát fogadta a mai mérkőzésen. Óriási küzdelem volt negyven percen keresztül, melyben Földi Attila lányai három negyeden keresztül magabiztosan vezettek, azonban a hajrában ellenfelünk fordítani tudott, így kialakult a 64-68-as végeredmény.

Nagy harcot jósoltunk a mérkőzés előtt, amit már az első másodpercekben be is bizonyított a két csapat, hiszen két feldobás is volt a meccs elején. Csata hármassal kezdődött a mérkőzés, amire Sara Heljic válaszolt egy 2+1-el. Óriási szívvel indítottuk az első negyedet, amely végül egy pontos hazai előnyt eredményezett a szünetre.

A második játékrész továbbra is szoros harcot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vette át a vezetést. A negyed felénél 28-27-es Vasas előnynél Tursics Krisztián időt kért. A Vasas szív tovább dobogott, remek egyéni és csapatmegoldásoknak köszönhetően 7 pontos előnyre tettünk szert, amelyre a vendégek kapitánya ismét időkéréssel reagált egy perccel a nagyszünet előtt. A második negyed végjátékában azonban növelni tudtuk előnyünket, így 45-37-es állásnál mehettek pihenni a csapatok.

A harmadik negyedet ismét Földi Attila lányai kezdték jobban, három perc után 11 pontos különbség volt látható az eredményjelzőn. A folytatásban a lányokon látható volt már a fáradság, azonban korántsem mondható, hogy feladták volna a mérkőzést, ám előnyünk végül 8-ra csökkent a negyed végére.

Az utolsó játékrészben ellenfelünk elkezdett felzárkózni, amire rosszul reagáltunk. Rengeteg pontatlanság, eladott labda származott a megszeppenésből, amelyre a Csata pontokkal válaszolt. Végül az utolsó pillanatig szoros meccset játszottunk a papíron nálunk erősebb ellenfelünkkel, ám a bravúr elmaradt. „Nagyon jó kis mérkőzés volt összességében, bár voltak hullámvölgyek, három negyedig azt gondolom kontrolláltuk a mérkőzést. Nem játszottunk még idén ki-ki mérkőzést és egészen egyszerűen megijedtünk a lehetőségtől. Azt gondolom ez is a fiatalság számlájára írható hiba, ha több ilyen ki-ki meccset játszunk majd a jövőben, biztosan nagyobb lesz a rutin, és nyerni is fogunk tudni” – értékelt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés utáni teljes nyilatkozat az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/T014VCLWMRM

Vasas Akadémia – NKE-Csata 64-68 (19-18, 26-19, 12-12, 7-19)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Varga A. 7/3, Tóth O. 10/6, Böröndy V. 6, Bach B. 8, Dombai R. 12/6, Vukov S. 4, Heljic S. 9, Karakasevic J. 8, Boros B., Madár K., Smailbegovic N., Hizsnyik D.
NKE-Csata: Angyal B. 2, Horváth B. 6/6, Nagy-Bujdosó N. 8/3, Austria K. 12, Lelik R. 23/3, Adamecz L. 4, Radócz F. 4, Lang K. 9, Horváth F., Mányoki R., Solymosi N., Pálinkás E.