Fiatal NBI/B-s csapatunk ezúttal Bajára utazott, ahol egy hullámzó mérkőzésen végül a hazai csapat győzelmével zárult a találkozó.

„Az NBI/B bajnokság második fordulójára is fiatal csapattal utaztunk, hét juniorral és öt felnőttel vágtunk neki a bajai találkozónak. A komoly kihívás ellenére jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedben jól működött a támadójáték, védekezésben azonban nem gyakoroltunk elég nyomást a labdára. Öt perc játékot követően már öt ponttal vezettünk, nem tudtunk azonban jobban ellépni, a hazai csapat fel tudott zárkózni egy pontra. A folytatásban mindkét fél sokat hibázott védekezésben, de jó dobószázalékunknak hála egálra tudtuk hozni az első félidőt.”

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

 

„A harmadik negyedben nem tudtunk betalálni, rossz döntések születtek támadásban, és az üres helyzeteket is kihagytuk. Ellenfelünk ezzel szemben jó százalékkal triplázott, így tíz pont fölötti különbség alakult ki a két csapat között a negyedik negyedre. Megpróbáltunk agresszívabban védekezni, hatékonyabban fejeztük be támadásainkat, a 14 pontos bajai előny azonban soknak bizonyult. Jól látható, hogy van még hova fejlődnünk, akaraterőnk és küzdeni akarásunk azonban a helyén volt. Külön kiemelném Kuncz Petrát (23 IBM, 15 pont, 11 lepattanó és 3 blokk) és Salamon Zsófiát (10 IBM, 8 pont, 9 lepattanó). Sok munka vár még ránk, de együtt semmi sem lehetetlen, meccsről meccsre fogunk fejlődni” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Bajai Női Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia 74-63 (18-19, 20-19, 23-9, 13-16)
Pontszerzők:
Bajai Női Kosarlábda Klub: Pálfi V., Tamás G. 24, Hilc A. 6, Kucsora R. 9, Novotnik T., Schubert ., Szöllősi B. 13, Pap R. 18, Szabó D. 4, Szakony K., Feke V., Németi D.,
Vasas Akadémia: Antal F., Van Rijs L. 5, Dúl T. 8, Siklós D. 2, Mudra V. 10, Altmann A. 8, Kuncz P. 15, Salamon Zs. 5, Madár K. 4, Kun R. 2, Hizsnyik D., Tóbel L. 4