A Budapest bajnokság fordulójában csapatunk Pasaréten mutathatta meg tudását az MTK ellen. A két együttes a végsőkig kiélezett mérkőzést játszott, azonban az utolsó percben jött a „dráma”.

Három hiányzóval vágtunk neki ennek a vasárnap reggeli találkozónak, a hiányzókat azonban remekül tudtuk pótolni. A vasárnap reggeli álmosság rögtön az első negyedben megszűnt, hisz jó tempót diktálva tudtunk viszonylag pontos befejezésekkel kezdeni. A negyed végén néhány pontatlanságot követően egálra állt a mérkőzés. A továbbiakban nagyjából fej-fej mellett haladt a két csapat, a negyedik negyed elején azonban egy kicsit lefagytunk, és hat ponttal el is lépett az ellenfél. Egy időkérést követően azonban fegyelmezett védekezéssel, és pontos játékkal szépen csökkentettük a hátrányt. Egy perccel a vége előtt sikerült átvenni, majd négy pontra növelni előnyünket, így beállítva a 47-43-as végeredményt.

„Az eddigiekhez, és főleg a múlt héthez képest, sokkal nagyobb odafigyelést láttam a gyerekeken, szépen meg tudtuk játszani a befutó embereket, és a védekezésünk is alakul. A csapat egésze hozta össze ezt a sikert, egytől-egyig mindenki hozzá tudott tenni, ez mindig külön öröm számomra. Nincs megállás, következő hétvégén újabb forduló, egész héten azért fogunk dolgozni, hogy ugyanezt a lendületet láthassam a lányokon” – mondta Kiss Máté, a csapat edzője.

Vasas Akadémia – MTK 47-43 (13-13, 10-7, 12-8, 12-15)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Nyírő Róza 12, Dúl Fanni 4, Kiss Kamilla 6, Harmati Emma 6, Galavits Lili 2, Veszelovszki Hanna 4, Schannen Zoé 6, Szíj-Krisánszky Zoé 2, Tara Radosevic 1, Kaszás Lili 4
MTK: Szép Szabina 11, Matkovits Alma 12, Heltovics Kicső 7, Ullrich Stella 2, Deák Katalin 1, Hedelényi Zoé 5, Mélykuti Maja 3 Mendelényi Luca 2