U12-es lányaink a Törekvés SE ellen léptek pályára a hétvégén. Egy hullámzó mérkőzésen a Vasas növendékei végül magabiztos győzelmet arattak.

Jó védekezéssel kezdtünk a mérkőzést, amiből jöttek a szép támadások is. 17-3-at mutatott az eredményjelző a nyolcadik percben. Főleg Szofi és Emma jóvoltából. Itt következett egy két perces kihagyás a védekezésben, eladott labdák után nem értünk vissza, így lett az első negyed 19-9. A második negyedet nagyon kapkodva kezdtük, ami sok eladott labdával járt. Végül Kaszás Lili vette vállára a csapatot, és megnyugodtunk egy kicsit. Ezután a védekezés is javult, és 37-21-el tudtunk fordulni félidőben.

A harmadik negyedben hasonlóan az elsőhöz Emma és Szofi szerezte a pontjaink nagy részét, néhol nagyon szép összjáték után. A negyedik negyed elején volt egy nagy hullámvölgy, öt percig nem tudtunk pontot dobni. Az ellenfél ezt kihasználva feljött hét pontra. Egy időkérés után sikerült rendezni a sorokat, és az utolsó öt percben mindössze négy pontot engedtünk csak ellenfelünknek, szemben a mi tizenöt pontunkkal, így végül sikerült megnyerni a mérkőzést.

„Összességében nagyon örülök hogy a sok hullámvölgy ellenére sikerült az összes negyedet megnyerni. Meg kell próbálni a hullámzások számát egy mérkőzésen belül kevesebbre csökkenteni, mert legközelebb nem biztos, hogy ennyiszer ki tudunk jönni a gödörből. A meccs végére végre megértettük hogy Emmának a legmagasabb lány is a válláig ér és az ő befutásait meg kell mindig passzolni. Ez nagy részben sikerült is, és nagyon örültünk hogy szép ziccereket dobott belőle. Ez volt a kulcs a győzelemhez, gratulálok a lányoknak” – mondta a csapat edzője, Kaluha-Guti Alexandra.

Török Flóris Törekvés SE – Vasas Amazonok 43-61 (9-19, 12-15, 8-12, 14-15)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Tamás Petra 2, Kiss Zóra 2, Schanen Zoé 2, Puskás Lili 4, Veszelovszki Hanna 4, Lengyel Luca 4, Harmati Emma 21, Fábián Szofi 16, Kaszás Lili 6