A Vasas Amazonok U11-es csapata hazai környezetben léphetett pályára a Nyuszi Kupa második fordulójában. Legfiatalabb korosztályunk mindkét mérkőzését megnyerte.

“Örültem, hogy megint a Batyis Sólymok csapatával kerültünk össze, hiszen az első fordulóban egy nagyon izgalmas mérkőzésen maradtunk alul. Mikor az öltözőbe bementem, tudtam, hogy ma nyerni fogunk, érezhető volt a lányokon, hogy ők ezért érkeztek Pasarétre. Olyan fokozatra kapcsoltak, és ezen a sebességen olyan szépen passzoltak egymásnak, amit idősebb csapatok is megirigyeltek volna. Óriási előrelépés volt nekünk ez a mérkőzés, mert végre megértettük, hogy a befektetett munka megtérül, és minél több edzésen veszünk részt, minél több időt áldozunk rá, annál ügyesebbek leszünk. Szeretném, ha ezen az úton haladnánk tovább, és mindenki ezen a hőfokon égne, mert akkor mindig büszkén hagyhatjuk majd el a pályát az eredménytől függetlenül” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Batyis Sólymok 45-42 (11-10, 13-17, 11-4, 10-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jusztin Áfra 12, Tilk Zsófi 10, Éber Janka 10, Mayr Jana 8, Sepsey Lilla 1, Tóth Fanni 1, Deák Nóri 1, Balás-Piri Kata 1

“A második mérkőzésen teljesen más ellenféllel kerültünk szembe, akik egy nálunk korban fiatalabb, kevesebb edzéssel rendelkező csapat voltak. Szerettem volna, hogyha önbizalomgyűjtésre használjuk fel ezt a meccset, és gyakorolunk, hiszen a dobásaink egy része még mindig pontatlan versenyhelyzetben. Szokatlan bontásban játszottunk, de örültem, hogy mindenkinek tudtam lehetőséget adni, és aki pályára került, küzdött, harcolt és igyekezett megcsinálni, amit kértem. Azt gondolom, ezen a mérkőzésen nem a végeredmény volt a lényeg, sokkal inkább az, hogy a lányokban erősíteni tudtuk azt, hogy dolgozni kell tovább, mert ennél mi nevesebb vadat készülünk elejteni” – összegezte Kapornai Dóra.

Fenyves Mókusok – Vasas Amazonok 15-47 (1-10, 10-7, 4-20, 0-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: O’Regan Tara 12, Mayr Jana 9, Jusztin Áfra 8, Tilk Zsófi 5, Duncombe Saira 4, Éber Janka 2, Tóth Fanni 2, Kövesdi Lujza 2, Sepsey Lilla 1