Két meccsből kettőt nyertek az U12-es Vasas Bolhák a hétvégén. Lányaink a BLF KK/A és a TFSE ellen is sikerrel jártak, amiért nagy dicséret jár.

„Már az első mérkőzésen nagy lendülettel kezdtünk a BLF csapata ellen, az első negyedben sikerült 22 pontot dobnunk. A második negyedben ugyan picit megtorpantunk, de a második félidőben leginkább védekezésben tudtunk előre lépni, így 0 és 6 kapott ponttal nagyarányú győzelmet arattunk. A csapat sikerére vall, hogy mindenki bele tudott tenni valamit a közösbe, nem csak a pontok gyártásában, hanem labdaszerzésekben, lepattanókban, passzokban egyaránt. Kiemelném Dávid Léna okos támadójátékát, illet Deák Nóri harcosságát, amivel a csapat húzóemberei tudtak lenni. Zsoldos Nóri és Horváth Csilla bátorsága és 7 pontja is nagy dicséretet érdemel” – mondta a cspat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Bolhák – BLF KK/A 80 – 30 (22-10, 17-14, 24-0, 17-6)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Dávid Léna 21, Jakó-Szalai Zita 17, Deák Nóra 8, Zsoldos Nóra 7, Horváth Csilla 7, Szabó Emma 5, Szabó-Iván Lili 5, Tóth Fanni 4, László Tamara 4, Márton Gréti 2, Sepsey Lilla, Lévai Júlia

„Második ellenfelünket a TF csapatát már jól ismertük, többször kerültünk már ebben a szezonban össze velük. Tudtuk, hogy a védekezésnek itt nagyobb szerepe lesz, hiszen egy futós, pörgős banda. Az első negyedet ennek tudatában kezdtük, szép labdaszerzések és jó lepattanók után tudtunk könnyű kosarakat dobni. Sajnos a második negyedben nem találtuk magunkat, nem tudtuk az ellenfél legmeghatározóbb emberét kivenni, aki 31 pontot dobott végül nekünk. A második félidőben azonban sikerült kapcsolnunk egy fokozatot magunkon, így a harciasság, a figyelem egy újabb győzelemhez vezetett. Kiemelném Jakó-Szalai Zita és Deák Nóri pontjait, Szabó-Iván Lili lepattanóit, illetve Tóth Fannit, aki lelkesedéssel és hatalmas energiákkal szállt be ebbe a mérkőzésbe” – értékelt Kapornai Dóra.

TFSE – Vasas Bolhák 49 – 81 (8-17, 23-21, 4-18, 14-25)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Jakó-Szalai Zita 21, Deák Nóra 15, Tóth Fanni 10, Szabó Emma 8, Szabó-Iván Lili 6, Dávid Léna 5, Sepsey Lilla 4, László Tamara 4, Márton Gréti 4, Zsoldos Nóri 3, Lévai Juli 1, Horváth Csilla