A Vasas Akadémia U14/A csapata a hétvégén a regionális kadett bajnokságban mérettette meg magát a Radobasket együttese ellen. Dicséret illeti a csapatot, a kemény munka pedig egy pontos győzelmet hozott.

“Csak gratulálni tudok a lányoknak a szombati mérkőzéshez. Elsősorban mentális paraméterekben volt nagy a változás az előző meccshez képest. A hozzáállás, a küzdőszellem, a koncentráció volt nagyon jó. Ettől sokkal jobban sikerültek a játékaink is, és hamarabb ki tudtunk jönni a hullámvölgyekből. A végjátékban is jól hajráztunk, valamint mellénk állt a szerencse is. Így meg is tudtuk nyerni a mérkőzést. A sok jó teljesítményből ki szeretném emelni Kendelényi Luca (33 IBM, 17 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 5 blokk) és Heltovics Kincső (14 IBM, 8 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 4 szerzett labda) játékát. Valamint megdicsérném Csercsa Eszter 6 lepattanóját, Vigh Eszter 5 lepattanóját és 4 szerzett labdáját, Dúl Fanni 5 lepattanóját és 4 kiharcolt faultját, Scannen Zoé, Dévai Blanka és Bartos Dorottya jó ütemben dobott pontjait.
Persze voltak hibáink, de gyorsan javíthatunk rajta, ha ezzel a koncentrációval és lelkesedéssel dolgozunk tovább” – foglalta össze Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/C – Radobasket 52-51 (15-6, 12-15, 9-19, 16-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Heltovics Kincső 6, Dúl Fanni 3, Schannen Zoé 7, Kendelényi Luca 20, Ábrahám Emma, Vigh Eszter 4, Csercsa Eszter 5, Dévai Blanka 2, Marton Orsolya, Gergely Petra, Bartos Dorottya 5
Radobasket: Juhász R. 5, Egerszegi N. 3, Tőrők D. 6, Kovács L. 17, Tóth-Miklós E. 7, Domina L., Laborczy M. 2, Klujber Zs. 1, Tancsik D. ,Jovián P. 4, Tóth P. 6, Ballon Z