A szombati felkészülési tornán két meccset játszottak a Vasas Amazonok, az elsőt a Kecskemét lány csapata, másodikat pedig a DKKA fiú csapata ellen. Lányaink győzelemmel nyitották a napot, a fiúk ellen azonban a fáradság is közre játszott már, így nem sikerült hibátlanul zárnia a hétvégét a remekül küzdő Amazonoknak.

„Mivel nem ismertük ellenfelünket, ezért a meccs előtt azt kértük a lányoktól, hogy a védekezésre fektessék a hangsúlyt, támadásban pedig bátran játszanak. Első pillanattól kezdve megvolt bennük a tűz és a kellő agresszivitás ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Támadásban ugyan akadtak hibák, eladott labdák, kihagyott ziccerek, de ezt kompenzálták a csajok a hozzáállásukkal. Csúsztak-másztak a pályán, minden szabad labdára vetődtek, egyetlen pillanatig se hagytuk fellélegezni ellenfelünket. A második félidőben már jelentős előnyt tudtunk kiharcolni, így tudtunk több játékot is gyakorolni, amikre edzésen nem volt lehetőségünk” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – Kecskeméti Vadmacskák 51-34 (8-10, 16+4-5+6, 9-5, 14-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Pácza Blanki 13, Bodnár Sári 9, Karli Dóri 8, Tóth Frotti 5, Marton Szilvi 4, Firle-Kiss Bora 3, Vértes Vanda 2, Toman Zsófi 2, Márton Lia 2, Tompa Nonó 2, Radácsi Írisz 1

„A második meccs már izgalmasabbnak ígérkezett a gyors és ügyes fiúk ellen. A mérkőzés elején a lányok gyönyörűen játszottak, szuper passz-befutásokból könnyű kosarakat tudtunk dobni. Minden játékos aki pályára lépett hozzá tudott tenni valamit a mérkőzéshez. A harmadik negyedben már látszott a lányokon a fáradtság, sajnos több hibát is vétettünk. Gyenge passzokkal, kihagyott ziccerekkel rontottuk el az egyébként jó elképzeléseket, illetve a kizárások is elmaradtak, így sorra engedtük át a magasabb fiúknak a lepattanókat. Büszke vagyok a lányokra, hogy a kevés közös edzés ellenére is csapatként küzdöttek, harcoltak a pályán az utolsó pillanatig. Örülök neki, hogy ilyen jó és tanulságos meccseket tudtunk játszani a jövő hétvégi forduló előtt” – értékelt Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – DKKA Aligators 43-49 (14-15, 12+6-9+6, 2-13, 9-6)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Bodnár Sári 10, Pácza Blanki 8, Firle-Kiss Bora 5, Marton Szilvi 5, Karli Dóri 5, Tóth Frotti 3, Tompa Nonó 2, Márton Lia 2