A Nemzeti Leány Junior “A” Döntőjének második napját kadett csapatunk nyitotta meg, a Vasas Akadémia/B a Zsíros Akadémia Kőbánya ellen lépett pályára Pasaréten. Sokáig irányítani tudta a mérkőzést fiatal csapatunk, ami abszolút dicséretre méltó. Apró léptekkel zárkózott ellenfelünk, majd az utolsó percekben a vezetést is át tudta venni többször. Egy hárompontos döntött, amit sajnos nem a mi lányaink dobtak gyűrűbe.

Turi Eszter ziccere nyitotta a Nemzeti Leány Junior “A” Döntőjének második napját, a Zsíros Akadémia kosarára Rátkai Eszti válaszolt egy kettő plusz eggyel. Bártan kezdett a fiatal kadett csapatunk, védekezésben azonban meggyűlt a bajunk a lepattanózással a találkozó elején. Aho Tyra lépett a csapat élére, remek védekezését követően csak szabálytalanul tudták megállítani, majd gyönyörű asszisztot osztott Kádár Orsinak. Masier Sophie büntetői és blokkja zárta az első negyedet két pontos Vasas vezetésnél. Ulrich Zoé pontjaival és Aho Tyra ziccerével tovább tudtunk távolodni, átvettük az irányítást a második játékrészben. Tíz pont körülire nőtt a Vasas Akadémia előnye, amit az egész negyed alatt tartani tudott. Nem jött ki jól a végjáték, a különbséget Kutrik Dóra hármasával öt pontra csökkentette félidőre a Zsíros Akadémia.

Jobb ritmusban kezdte a harmadik negyedet a Vasas, lassú léptekkel azonban zárkózott ellenfelünk. Tar duplája, majd Takács ziccere után egyetlen pontra zárkózott a Zsíros Akadémia, Eördögh Edit így gyorsan időt kért, hogy rendezze a sorokat. Mindkét csapat zónára váltott védekezésben, ami pontszegény, ám annál izgalmasabb perceket hozott. A befejezésekkel mindkét oldalon akadtak hibák, az előnyt azonban nem adtuk ki kezeinkből. Aho Tyra tripláját követően Rátkai Eszti szerzett labdát és indította Láng-Miticzky Blankit aki ziccerrrel hálálta meg a labdát. Négy pontos előnnyel várta az utolsó negyed kezdetét a Vasas Akadémia, mindkét oldalon maradt a zóna. Turi Eszter tört borsot lányaink orra alá, két perc alatt ismét egyre csökkentette a különbséget ellenfelünk, majd ismét Turi duplájával egyenlíteni is tudott. Hosszú idő után először vette át a vezetést a Zsíros Akadémia, izgalmas végjátéknak néztünk elébe. Eördögh Edit időkérését követően Villányi Dia duplája talált gyűrűbe, Rátkai Eszti büntetőivel pedig egyenlíteni tudtunk. Kutrik hárompontosával 22 másodperccel a vége előtt két pontra elhúzott a Zsíros Akadémia, egy támadásunk maradt. Bedobást követően Örsi Kata maradt üresen a sarokban, kevés hiányzott az egyenlítéshez, de a labda a Vasasnál maradt. Kevés idő maradt az egyenlítésre, Rátkai Eszti mindent egy lapra tett fel és egy távoli hármassal kísérletezett, ami szintén nem talált gyűrűbe. Fiatal csapatunk óriásit harcolt, a pályán nyújtott teljesítmény alapján feledésbe merült a korkülönbség és csak igazán pici hiányzott a bravúrhoz.

„Nem a vereség ténye bosszant igazán inkább az, hanem hogy a szezon legbátortalanabb játékát mutattuk ezen a találkozón. Fiatal csapatként a döntőben pont az ellenkezője kellene, hogy jellemezzen minket, hiszen veszítenivalónk nincs. Egész évben jellemző volt ránk a gyors és kreatív játék, talán a lehetőségtől ijedtünk meg egy kicsit, hogy egy junior döntőn kadett csapatként győzni tudunk. Kicsit az az érzésem, magunkat vertük meg ma, bátrabban kellett volna harcolnunk” – értékelt a csapat edzője, Eördögh Edit.

Zsíros Akadémia Köőbánya – Vasas Akadémia/B 60-58 (15-17, 12-15, 16-15, 17-11)