Junior csapatunk csütörtökön a bajnokság 6 fordulóján a BEAC-Újbuda KA/A otthonában járt, ahol egy fordulatos, küzdelmes mérkőzést játszott.

Nem tudtunk győzelmet aratni ezen a tétmeccsen, mégis elégedettek lehetünk, mert húsz percen keresztül sikerült megvalósítani az edzéseken gyakoroltakat. Kár, hogy nem használtuk ki az első negyedben kapott lehetőséget, de a 17 kísérletből csak 5-öt tudtunk értékesíteni. A második játékrészben a hazai csapat dobószázaléka javult jelentősen, 7/5 triplával 11 pontos előnyre tettek szert, amiből félidőre sikerült faragnunk. A hozzáállással nem volt probléma, bár nagy volt a küzdelem a pályán, sok jó megoldást láthattunk a csapat részéről, amire büszkék lehetünk. Kár, hogy nem tudtunk negyven percen keresztül így játszani. A harmadik negyedben is jól kezdtünk, öt perc alatt egy pontra csökkentettük hátrányunkat. Nagyon elfáradtunk az utolsó tíz percre, nem tudtunk jó döntéseket hozni, ellenfelünk pedig kihasználta a hibáinkat. Külön kiemelném László Réka (17 IBM, 11 pont, 4 lepattanó, 4 kiharcolt fault), Czirkos Panka (11 IBM, 11 pont, 7 lepattanó, 6 kiharcolt fault) és Felső Gréta (12 IBM, 15 pont, 7 lepattanó, 4 kiharcolt fault) – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

BEAC-Újbuda KA/A – Vasas Akadémia/A 79-59 ( 8-12, 32-21, 16-15, 23-11 )
Pontszerzők:
Vasas Akadémia:Subotic M. 8, Révész-Veres P., Vágó L., Kendelényi L. 4, Vígh E. 2, Czirkos P. 12, László R. 11, Szoboszlai M. 7/3, Szoboszlai L., Felső G. 15

Fotó: BEAC-Újbuda KA