Kadett/A csapatunk a junior keresztjáték első mérkőzését játszotta szombaton a Bajai NKK ellen az A döntőbe jutásért. Ellenfelünk az a Bajai NKK volt, amely hetedik helyen zárt a junior bajnokság piros csoportjának alapszakaszában, ráadásul csapatukból többen is az amatőr bajnokság piros csoportjában edződhetnek. Lányaink nem ijedtek meg a kihívástól, magabiztos győzelmet arattak.

„Nagyon nehéz és fizikális mérkőzésre számítottunk a sokkal rutinosabb bajai lányok ellen, de fiatal csapatunk nem ijedt meg, bátran és óriási lendülettel kezdte a meccset. Sikerült mindkét térfélen nyomás alatt tartani ellenfelünket, agresszívan védekeztünk és 6 pontos előnnyel zártuk az első negyedet. A folytatásban is a védekezésre és a lepattanók megszerzésére helyeztük a hangsúlyt, támadásban pedig nagyon jól reagáltunk ellenfelünk védekezés váltásaira, 10 pontos előnnyel mehettünk pihenőre. A második 20 percben még rá tudtunk tenni egy lapáttal, olyan iramot diktáltunk és olyan agresszíven védekeztünk egyénileg és csapatszinten egyaránt, amivel ellenfelünk már nem tudott lépést tartani és sikerült 31 pontos előnyt szerezni a szombati visszavágóra. Az egész csapatot dicséret illeti, együtt óriásit harcoltak a lányok. Ezért az előnyért szívét-lelkét kitette mindenki. Nagy eredmény ez a győzelem fiatal csapatunknak, de tudjuk, hogy nincs vége ennek a párharcnak, nagyon fontos mérkőzés vár ránk szombaton. Nagyszerű tripla-dupla teljesítményével kiemelkedett a mezőnyből Rátkai Eszti, aki igazi vezére volt csapatunknak (28/12 pont, 15 lepattanó, 10 kiharcolt fault, 6 assziszt, 3 szerzett labda, 47 IBM pont). Kádár Orsi dupla-dupla mutatóval remek mezőnymunkát végzett (11 pont, 10 lepattanó, 3 assziszt, 12 IBM pont), valamint szeretném kiemelni Aho Tyra védőmunkáját és bátor támadójátékát (13/6 pont, 4 lepattanó, 12 IBM pont). Ezen kívül Láng-Miticzky Blankát (9/3 pont, 4 lepattanó, 6 assziszt, 2 szerzett labda, 11 IBM pont)illeti dicséret, aki a cserepadról beszállva lendített nagyot a csapat játékán” – értékelt a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/B – Bajai NKK 76-45 (21-15, 17-13, 17-9, 21-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Aho Tyra 13/6, Rátkai Eszter 28/12, Duka Lili 3/3, Örsi Kata 9/3, Kádár Orsolya 11, Láng-Miticzky Blanka 9/3, Villányi Diána 3, Szilágyi Ágnes
Bajai NKK: Pálffy V. 2, Tamás G. 21/3, Renkus E. 9/6, Szakony K. 5, Szabó D. 1, Kovács B. 2, Orsós D. 5/3, Purger V. 4, Dóczi M., Márton P.