Serdülő A és B csapataink a múlt héten Sopronba látogattak, ahol több napos felkészülési tornán vettek részt.

B csapatunk a Kiss Lenke KS, a Dávid Kornél KA és a Darazsak Sportakadémia ellen lépett pályára:

“Ponterősen és bátran kezdtük a mérkőzést, ügyesen kihasználtuk gyorsaságbeli előnyünket. A második ötösünk azonban megilletődött a magas játékosokból álló ellenféltől, így félidőre jelentős hátrányba kerültünk. A második félidőben javult a játék képe, jó védekezés után könnyű kosarakat tudtunk szerezni, de sajnos az első félidőben kialakult hátrányt már nem tudtuk ledolgozni” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Kiss Lenke KS – Vasas Akadémia/B 73-48 (14-18, 24-6, 18-11, 17-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Galavits Lili 10, Bori Liza 10, Gergely Petra 9, Kárpáthegyi Léda 6, Puskás Lili 5, Turóczy Dalma 2, Pácza Blanka 2, Muszka Zita 2, Kollár Kata 1, Tóth Frotti 1.

“Kevés időnk volt a két meccs között, így dekoncentráltan kezdtük az első negyedet. Sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek. A második negyedtől érkeztünk meg a mérkőzésbe, agresszívan védekeztünk, meg tudtuk zavarni ellenfelünket. Bár az utolsó negyedet megnyertük, ez sem volt elég ahhoz, hogy kijavítsuk a meccs eleji hibáinkat” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – Dávid Kornél KA 49-56 (7-19, 13-13, 14-14, 15-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Bori Liza 13, Kárpáthegyi Léda 8, Gergely Petra 6, Galavits Lili 6, Tóth Frotti 5, Pácza Blanka 5, Muszka Zita 2, Szabó Noémi 2, Ács-Sánta Kata 2.

“Ugyan azzal az elánnal kezdtük a mérkőzést, mint ahogy az előzőt abba hagytuk, agresszív védekezéssel megzavartuk ellenfelünket. Ezáltal támadásaink is hatékonyabbak voltak. Egy percig sem engedtük fellélegezni a darazsakat, így egy izgalmas végjátékban, megérdemelt győzelmet arattunk” – mondta Farkas Fanni.

Vasas Akadémia/B – Darazsak Sportakadémia 59-58 (22-17, 12-16, 8-12, 17-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Bori Liza 15, Gergely Petra 13, Galavits Lili 9, Puskás Lili 6, Pácza Blanka 6, Kárpáthegyi Léda 4, Muszka Zita 2, Kollár Kata 2, Tóth Frotti 2.

A mérkőzés utolsó perceiről készült felvételt itt lehet megtekinteni.

A csapat 3 legjobbja Bori Liza, Galavits Lili és Gergely Petra lett.
Gratulálunk az egész csapatnak!

A Vasas Akadémia A csapata a DVTK Akadémia, a Soproni Darazsak Sportakadémia, valamint a Zalaegerszegi KTE ellen lépett pályára:

“A harmadik negyed végéig nagyon jól tartottuk magunkat a DVTK ellen (39-42), de a negyedik negyedet, sajnos rosszul kezdtük (0-11). Az ellenfél könnyen szerezte a pontjait, és elhúzott 14 ponttal. Ez a különbség maradt a mérkőzés végéig. Az első és a negyedik negyedben nagyon sok indítás kosarat kaptunk. A védekezésünkön még sokat kell dolgoznunk. Kiemelném az első félidőben mutatott játékáért Heltovics Kincsőt, Mayr Larát és Kendelényi Lucát, valamint a védekezéséért Kiss Kamillát. Csapatunkból a mérkőzés legjobbja díjat Kiss Kamilla kapta” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/A – DVTK Akadémia 50-63 (14-20, 12-14, 13-8, 11-21)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Szabó Emília 3, Harmati Emma 7, Kiss Kamilla 2, Heltovics Kincső 8, Mayr Lara 4, Kaszás Lili 4, Kendelényi Luca 6, Dévai Blanka 6, Dúl Fanni 2, Lengyel Luca 2, Szíj-Krisánszky Zoé 2, Ábrahám Emma 4, Bartos Dorottya, Polt Gréta

“A második mérkőzésen egy technikailag és taktikailag is sokkal erősebb csapattal kellett megmérkőznünk. Az első negyedben nagyon meg voltunk illetődve. Csak a második negyedtől tudtunk egyáltalán ellenállást kifejteni. Elsősorban mentálisan kell megerősödnünk, hogy ne adjuk fel a küzdelmet, és fel tudjuk venni a versenyt a soproni csapattal. Kiemelném a mezőnymunkájáért Heltovics Kincsőt, valamint az első félidei játékáért Mayr Larát és Lengyel Lucát. Csapatunkból a mérkőzés legjobbja díjat Heltovics Kincső kapta” – értékelt Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/A – Soproni Darazsak Sportakadémia 25-78 (1-21, 10-29, 8-21, 6-7)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Polt Gréta 1, Mayr Lara 6, Lengyel Luca 6, Heltovics Kincső 2, Dévai Blanka 2, Ábrahám Emma 1, Harmati Emma 5, Kendelényi Luca 2, Szabó Emília, Kiss Kamilla, Kaszás Lili, Dúl Fann, Szíj-Krisánszky Zoé, Bartos Dorottya,

“A harmadik mérkőzésre elfáradtak a lányok. Az első félidőre még volt energia és ambíció (34-24), így a félidőben vezettünk is 10 ponttal. A második félidőre sajnos ez már elfogyott, és nem találtam meg azt a játékost, aki vezérként át tudta volna lendíteni a csapatot a holtponton. Utolsó másodperces kosárral kaptunk ki. Kiemelném egy-egy negyedben nyújtott játékáért Heltovics Kincsőt, Kaszás Lilit, Mayr Larát, Szíj-Krisánszky Zoét, Kendelényi Lucát, Szabó Emíliát, de végig az egész mérkőzésen, sajnos nem tudott senki meghatározó lenni. Csapatunkból a mérkőzés legjobbja díjat Szíj-Krisánszky Zoé kapta” – értékelt Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia /A – Zalaegerszegi KTE 52-54 (14-13, 20-11, 5-16, 13-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Heltovics Kincső 4, Kiss Kamilla 5, Ábrahám Emma 2, Szabó Emília 7, Bartos Dorottya 2, Kaszás Lili 7, Dúl Fanni 2, Kendelényi Luca 8, Mayr Lara 6, Lengyel Luca 2, Szíj-Krisánszky Zoé 5, Harmati Emma 2, Polt Gréta, Dévai Blanka