Serdülő/B csapatunk szombaton Miskolcra utazott, ahol két mérkőzés várt a Vasas Akadémiára. Lányaink a DEAC, valamint az MVSI ellen léptek pályára, és bár nem úgy alakult a hétvége, ahogy terveztük, küzdeni akarásunk mindenképp becsülendő.

“Nagyon szerettünk volna két győzelemmel távozni a fordulóról, ami sajnos nem sikerült. Meg kell tanulnunk győzni és elhinni azt, hogy képesek vagyunk rá. Viszont rengeteget fejlődtek a lányok az előző forduló óta. Dicséret illeti őket, mert nagyot küzdöttek, többször szorongattuk meg az ellenfelet és sok szép támadást tudtunk ponttal befejezni. Kiemelném Gergely Petra és Bartos Dorcsi ponterős játékát” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

DEAC – Vasas Akadémia/B 65-58 (17-12, 14-19, 17-12, 17-15)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Gergely Petra 20, Bartos Dorcsi 12, Puskás Lili 6, Tóth Frotti 5, Kárpáthegyi Léda 3, Bori Liza 2, Galavits Lili 2, Polt Gréta 2, Pácza Blanka 2, Ács-Sánta Kata 2

“Nehéz meccsre számítottunk, mivel az MVSI fizikálisan nagyon erős csapat. A meccs elején nehezen találtuk a ritmust, mivel az első meccsünk két óra hosszúra sikeredett, így értelemszerűen a lányok fáradtak voltak. A harmadik negyed közepéig meccsben voltunk az ellenféllel, de a magasságbeli és súlybeli fölénnyel nem tudtuk tovább felvenni a harcot. A lányok az utolsó pillanatig küzdöttek, ami miatt szintén büszkék lehetünk rájuk. Sajnálom, hogy nem tudtunk az alapszakasz során győzelmet szerezni, de folytatjuk tovább a kemény munkát, mi edzők pedig tanulunk ezekből a vereségekből. Kiemelném Gergely Petra ponterősségét és Galavits Lili játékát, aki hosszú kihagyás után tért vissza hozzánk. Emellett Szabó Noémi bátor és harcias játékát” – értékelt Ambrus Szandra.

MVSI – Vasas Akadémia/B 61-44 (18-10, 4-8, 24-17, 15-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Gergely Petra 16, Galavits Lili 7, Szabó Noémi 4, Kárpáthegyi Léda 4, Puskás Lili 4, Tóth Frotti 4, Bori Liza 4, Muszka Zita 1.