Hétközi fordulóval folytatódik a Tippmix Női NBI/A bajnokság, felnőtt csapatunk szerdán a DVTK-Hun-Therm-hez látogat. Mindkét együttes győzelemmel kezdte a szezont, a jó széria azonban gyorsan meg fog szakadni valamelyik fél számára.

Sűrű menetrenddel vette kezdetét az idei szezon, hiszen rögtön az első fordulót követően dupla meccses héttel folytatódik a bajnokság. Nehéz néhány nap vár lányainkra, ugyanis a Vasas Akadémia a DVTK-val és a Szekszárddal csap össze szerdán és szombaton. Előbbi találkozó Miskolcon, utóbbi Pasaréten kerül megrendezésre. Jó alapul szolgál az első fordulóban szerzett győzelem, ahol lányaink a Ludovika Csata ellen tudtak szinte végig vezetve nyerni. Csapatunkon látszik még az összeszokottság hiánya, légiósaink azonban kezdik felvenni a fonalat, az első hazai meccs képe legalábbis erről árulkodik. Milos Pavlovic tanítványaiban ég a bizonyítási vágy és ez az az akaraterő, amire nagy szükségünk lesz a folytatásban. Bár papíron nem mi vagyunk a szerdai összecsapás esélyesei tavaly bizonyítottuk, hogy nem lehetetlen küldetés Miskolcon győzni.

Ismerős arc fogad minket a diósgyőri keretben, a nyáron eligazoló Aho Tyra ugyanis bizalmat kapott a DVTK felnőtt csapatába, ezzel is bővítve a Vasas nevelésű játékosok listáját az NBI/A-ban. Szerdai ellenfelünk a BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós ellen nyitotta a bajnoki idényt, ahol magabiztos, 63 -78-as győzelmet aratott. Nem sokat változott a miskolci keret a tavalyihoz képest, így az összeszokottsággal valószínűleg nincs problémájuk.

„Bízom benne, hogy gyorsan tudunk regenerálódni a hétvégi meccs után és a lehető legjobban fel tudunk készülni. Minden egyes mérkőzésen azt várom el a lányoktól, hogy a lehető legkeményebb ellenállást mutassuk minden csapat ellen. Agresszívnak kell lennünk és bár tiszteljük a nagyobb csapatokat, ezt nem szabad túlzásba vinni, hiszen ez a mérkőzésre is sokszor rányomja a bélyeget. Ezzel a mentalitással sikerült tavaly nyernünk a DVTK Arénában, amire senki sem számított akkor. Nem mondom, hogy most ugyan ez a helyzet, de mindent meg fogunk tenni, hogy megismételjük ezt a bravúrt” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az ide kattintva lehet megtekinteni, a videóban Madár Eszti is megosztja gondolatait a találkozó előtt.

A DVTK-Hun-Therm – Vasas Akadémia találkozó szerdán 18:30-kor kezdődik a DVTK Arénában.

A mérkőzést a mindigTV GO élőben közvetíti.