A Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic szerződést hosszabbított klubunkkal, így felnőtt csapatunk szakmai stábjában nem lesz változás a 2021/22-es szezonban.

Remek eredményt ért el a Vasas Akadémia az idei Tippmix NBI/A női bajnokságban, lányaink a hatodik helyet szerezték meg, amire legutóbb a 2011/12-es szezonban volt példa. A járvány és sérülések tépázta évad ellenére a Vasas-család minden tagja joggal lehet büszke, a sikerhez pedig nagyban hozzájárult a szezon elején érkező Milos Pavlovic, aki új színt hozott Pasarétre.

Álomszerűen sikerült a bemutatkozásod a Vasas Akadémiánál, a csapat egy történelmi siker küszöbén állt a bajnokság végén. Mennyire volt egyértelmű számodra, hogy maradsz még egy évig? 

Valóban sikeres évet tudhatunk magunkénak, kevesen számítottak ilyen jó teljesítményre tőlünk. A csapat energiája azonban nagyon jó volt az egész szezon során, törekednünk kell arra, hogy ez jövőre is megmaradjon vagy akár szintet is lépjen. Az eredménnyel, amit elértünk a klub is és én is elégedett vagyok, nagyon szép utat jártunk be. Kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni a jövőnk, a küldetésünk marad ugyan az, fiatal tehetségekkel igyekszünk a legjobbat nyújtani.

Hogyan látod a jövő évi csapatot, vannak e már biztos pontok, akikre számíthatsz a 2021/22-es idényben?

Elsődleges célunk az, hogy egyben tartsuk a csapatot és megtartsuk a tehetséges fiatal magyar magot. Nehéz a jövőről beszélni, hiszen még csak most lett vége a bajnokságnak, szeretném ha megértenénk, hogy amit ebben a szezonban tettünk az tényleg egy nagy dolog. Annak érdekében, hogy meg tudjuk ismételni ezt a teljesítményt, sokkal többet kell majd dolgoznunk jövőre. Lesznek sérülésből visszatérő játékosaink, akiket vissza kell építenünk a csapatba, szóval rengeteg munkánk lesz még a 2021/22-es bajnokság első sípszója előtt. A legfontosabb dolog azonban most, amit a lányoknak is mondtam az az, hogy pihenjünk egy kicsit. Sokan érintettek vagyunk a különböző válogatott keretekben, így erre most van idő.

Ha már pihenés, mik a terveid a nyárra?

Nekem sem lesz sok időm a pihenésre, épp ma utazom haza a családomhoz és igyekszünk együtt tölteni egy kis időt. Ettől függetlenül megkezdtem már a munkát, ami a jövő szezont illeti, valamint edzőként én is érintett vagyok válogatott szereplés tekintetében – Milos a Vasas Akadémia mellett a szerb női U20-as válogatott edzője is. Igyekszem maximálisan kihasználni az előttem álló szűk egy hetet, pihenünk a családdal, majd folytatódik a munka.

A Vasas Akadémia részéről sem volt kérdés, hogy jó irányt vett a csapat a szerb mester érkezésével, így akadémiánk szakmai vezetője, Krivacsevics Dragoljub is a sikeres folytatásban bízik: Nagyon örülök, hogy sikerült meghosszabbítani Milossal a szerződést a következő évre. Nemcsak az elért eredmény miatt tettük le a voksunkat a közös munka mellett, úgy gondolom, fiatal játékosaink is rengeteget fejlődtek ebben a szezonban. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk majd a tehetségek gondozását, valamint a Vasas Akadémia filozófiája jó kezekben marad Milos  irányításával. Remélem, meg tudjuk ismételni jövőre az idei eredményt és még egy sikeres szezont tudhatunk majd magunkénak.