Nagy lehetőséget szalasztott el NBI/B-s csapatunk a hétvégén, amely a Csata DSE-t fogadta hazai pályán szombaton. Szűk kerettel érkezett ellenfelünk a találkozóra, ennek ellenére nem sikerült behúzni a győzelmet.

Az ötödik percben Gyöngyösi triplájára Ulrich Zoé válaszolt hárompontossal (9-9), kiegyenlített játékot hoztak az első percek. A negyed második felében nagyon megálltak a lányok támadásban, zsinórban 6 Csata pont következett, Igor Skocovski első időkérése szakította meg a játékot, de sajnos nem a Csata sorozatát, akik a negyed végéig tovább növelték előnyüket. Madár Kata tempója zárta az első tíz percet, amivel némileg zárkózni tudtunk (11-19).

A második negyed kezdete nem hozott nagy változást, Gyöngyösi újabb kosarai után hamar elérte a különbség a tíz pontot, ám ekkor előbb Aho Tyra, majd Szerencsés Tamara villant, érkezett is a vendég időkérés (16-23). Gyöngyösi Janka lépett ekkor a vendég csapat élére, távoli dobásával újra kétszámjegyű lett a különbség a csapatok között. Budácsik és Nagy Lili kosaraival indultunk meg, de egy jó védekezés után Jánosi 9 méteres hárompontosa a palánkról hullott a gyűrűnkbe, majd Gyöngyösi Janka utolsó másodperces futtából eleresztett távoli dobása alakította ki a félidei végeredményt (29-40).

Gyors kosárváltással indult a második félidő, és sokáig a kapkodás jellemezte mindkét oldalt. Több eladott labdát és kihagyott ziccert láthattak a kilátogató nézők. Madár Kata triplája törte meg a hosszú kosárcsendet, majd Szerencsés Tamara kosarával már csak öt pont volt a hátrány. Ahogy már korábban is, Gyöngyösi Janka volt az, aki megtolta a Csata szekerét, zsinórban tizenegy pontot szerzett, ezzel újra tíz pont feletti előnybe került a vendég csapat (45-56).

Madár Kata kosara nyitotta a záró játékrészt, de felváltva találtak be a felek, így öt perccel a mérkőzés vége előtt nem változott a különbség (51-62). A találkozó utolsó két percében még több lehetőség is lett volna közelebb lépni, de az eladott labdák megpecsételték a csapat sorsát.

“Nehéz szavakat találnom a mai vereség után. A csapat motivációja mélyponton volt, az állandó rotálás sem segített csapatunkon, nem találtuk a megfelelő ötöst. Teljesítményünk messze elmaradt a megszokotthoz képest, rendkívül csalódott vagyok. Madár Esztert lehetne kiemelni a mérkőzésen (13 IBM, 8 pont, 7 lepattanó)” – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – Csata DSE 58-70 (11-19, 18-21, 16-16, 13-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Madár K. 7/3, Van Rijs L. 2, Kádár O., Van Rijs D., Aho T. 7/3, Budácsik D. 8, Madár E. 8,, Ulrich Z. 8/6, Nagy L. 3, Salamon Zs. 2, Szerencsés T. 7, Dúl T. 6
Csata DSE : Jánosi V. 10, Szörényi L., Kastl D. 4, Gyöngyösi J. 29, Strausz E. 3, Bajzáth L. 4, Toman P. 20, Solymosi N.