Megszerezte első bajnoki győzelmét a Vasas Akadémia a Tippmix Női NBI/A idei kiírásában, Milos Pavlovic tanítványai 76-51-re legyőztés a PINKK Pécsi-424 gárdáját. A tétnek megfelelően döcögősen kezdődött számunkra a találkozó, a félidőről visszatérve azonban lányaink határozottan a szurkolók tudtára adták, ma lehet ünnepelni.

Budácsik Dorka szerezte meg a labdát a feldobásnál, s bár az első akciót nem sikerült pontokra váltanunk, működött a letámadás és visszaszereztük a labdát. A bedobást követően Tóth Orsi értékesítette a ziccert, amire Davis tudott válaszolni a túloldalon. Magas hőfokon égtek a csapatok az első másodperctől kezdve, a lépés azonban a PINKK-nek jött ki jobban. Leginkább annak köszönhetően, hogy bár a helyzeteinket sikerült megteremteni, a befejezéssel ismét akadtak gondjaink. Madár Eszti törte mag a hosszú hazai gólcsendet és zárkóztatta fel a Vasast, szerencsénkre a pécsiek sem voltak legjobb formájukban. Szép labdaszerzést követően Tóth Orsi indult meg, aki Smailbegovic Nadiát találta meg üresen. Fiatal irányítónk a következő támadásnál egy hármast is értékesíteni tudott, amivel a vezetést is át tudtuk venni. Szerencsés Tami állította be a negyed végeredményét egy duplával, a kezdeti nehézségek ellenére Milos Pavlovic tanítványai vezettek öt ponttal.

Bő egy perces csendet követően Pusztai Petra találta meg a palánk alatt Sara Heljicet, növelni tudtuk előnyünket. Visszatértek a pécsi légiósok a pályára, nem változott azonban a játék képe, ezúttal a PINKK került hullámvölgybe. Tíz pontos Vasas előnynél jött is a vendég időkérés, ami után Szűcs Luca tudott eredményes lenni, Tóth Orsi büntetőivel azonban újra tíz pontra nőtt a különbség. Bach Bogi mutatott be egy parádés védekezést Mujovicon, aki csak szabálytalanul tudott keresztül menni csapatkapitányunkon, a PINKK légiósa ráadásul túl hangosan vitatta az ítéletet, így egy technikait is kapott. Felszívta magát Mujovic a történtek után, hátán vitte csapatát és kicsit közelebb is tudtak kerülni a vendégek. Bach Bogiék is meg tudtak újulni a félidő hajrára, melynek köszönhetően nem engedtük közelebb az ellenfelet, 29-22-es állásnál mehettünk pihenni.

Csak a Vasasról szólt az első perc a harmadik negyedben, a PINKK úgy tűnt az öltözőben maradt. Pusztai Petra bár első kísérletét kihagyta, labdaszerzést követően már eredményes tudott lenni. A bedobást Tóth Orsi csente el, Pusztai ismét pedig köszönte az asszisztot és ziccert dobott. Újabb vendég támadás és újabb hazai labdaszerzés, negyven másodperc alatt egy 6-0-ás rohammal nyitottunk. Megjött a kedv és a bátorság lányainknál, valamint a szurkolás a lelátóról, amit Smailbegovic Nadia triplája tovább fokozott, amit a következő támadásban meg is tudott ismételni. Budácsik Dorka büntetőivel húsz pontra nőtt a különbség, melyet követően kezdtek magukhoz térni a vendégek. Fokozódtak az indulatok a pályán, az adok-kapokban mi tudtunk nyugodtabbak maradni. Dúl Terka is bejelentkezett, fiatal irányítónk magabiztos hárompontost tudott értékesíteni ráadásul remekül irányította csapatunkat a pécsi zóna ellen.

Két perc alatt nem született kosár a záró negyedben, Tenyér Zsófia járt elsőként sikerrel büntetőből. Budácsik Dorka tűnt fel nem megszokott szerepben, a büntetővonal környékén dobás helyett Pusztai Petrát látta meg betörni az alapvonalnál, aki káprázatos ziccert, majd a következő támadásban egy triplát is dobott. Fogyott a koncentráció és az erő a lábakban, de Milos Pavlovic nem hagyta pihenni lányait. Budácsik Dorka kettő plusz egyével már a harminc pontot súrolta a különbség, így a negyed felénél még magához hívta lányait Miljkovic Vanja. Ismét Budácsik Dorka pillanatai következtek, két alkalommal is eredményesen táncoltatta meg az ellenfelet a palánk alatt. Sajnos lendületben lévő centerünket kipontozta a PINKK, Milos Pavlovic pedig úgy döntött, pályára engedi a fiatalokat. A mérkőzés zárásaként Dúl Terka ismét betalált a hárompontoson kívülről, melyet követően nem sokkal megkezdődhetett az ünneplés.

„Számítottam arra, hogy döcögős lesz a kezdés, hiszen nagy téttel bírt számunkra a mai találkozó. Nagyon vágytunk a győzelemre, ráadásul hazai pályán játszottunk. Talán pont ezek miatt hagytunk ki több könnyű dobást az elején, aminek köszönhetően még nagyobb zavar keletkezett a fejünkben. Félidőben tartottunk egy rövid megbeszélést, mondtam a lányoknak, hogy minden rendben van csak a befejezésekre kellene jobban odafigyelni, hiszen a helyzetek megvannak. Ennek megfelelően jöttünk ki a pályára, a gyors futás pedig rögtön meghozta az önbizalmat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszerezni az első győzelmünket, kicsit sajnálom hogy pont most jön a szünet, de ezen az úton kell tovább haladnunk” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – PINKK Pécsi-424 76-51 (15-10, 14-12, 30-11, 17-18)