A Budapest bajnokság második fordulójában a BEAC Újbuda volt az ellenfelünk. Hullámzó mérkőzésen végül egy ponttal nyertünk.

„A mérkőzésen nem számíthattam két meghatározó játékosomra. Lengyel Luca betegség miatt, Nyírő Róza pedig sérülés miatt hagyta ki a találkozót. Egy tipikus vasárnap reggeli tempóval indult a meccs, álmosan kezdett mindkét csapat, majd egy-két támadás után nyilvánvalóvá vált, hogy Fábián Szofit nem nagyon tudja megállítani senki, Szofi pedig ezt ki is használta. Rajta egyáltalán nem látszódtak az álmosság jelei, így 20 ponttal zárta az első negyedet. A második játékrészben visszaesett a lendület, ellenfelünk pedig gyorsan ledolgozta hátrányát. A szünetre kilenc pontos hátránnyal mehettünk pihenni. A második félidőre sikerült felébrednünk, magasabb fordulatszámra kapcsoltunk: hátul mindenkinek megvolt az embere, a csereként beszálló játékosok is lelkesen, ügyesen játszottak, támadásban pedig szépen járt a labda. Kiss Kamilla nevét sajnos nem tudtam kiemelni a pontszerzők közt, de védekezésben nagyon keményen hajtva, ügyesen állította meg az ellenfél egyik legjobbját, Dúl Fanni pedig az első negyed legelején kapott egy elég nagyot az orrára, így az első félidőben nem kapott játéklehetőséget, ám a szünet után szívósan hajtott, sok jó megmozdulása volt” – összegezte a csapat edzője, Kiss Máté.

BEAC Újbuda – Vasas Amazonok 46-47 (12-20, 19-2, 6-17, 9-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Fábián Szofi 36, Harmati Emma 6, Kaszás Lili 2, Veszelovszki Hanna 2, Szíj-Krisánszky Zoé 1,
BEAC Újbuda: Mészáros Hanna 1, Maszenka Liza 4, Krausz Lili 4, Limbeu Laura 8, Szakter Hajni 3, Faludi Lilla 12, Lenkó Zita 6, Korsós Gabriella 4, Szabó Sára 2, Korsós Zsuzsanna 2

„A befektetett munka megtérülni látszik, megvan az első győzelem a Budapest Bajnokságban. Szépen, tudatosan járt a labda, majd az akciók végén általában Fábián Szofi volt a befejező ember. Védekezésben igazi csapatként tudtuk megállítani az ellenfél támadásait, öröm volt látni, ahogy vasárnap reggel ezek a lányok egymásért küzdenek” – tette hozzá Kiss Máté.