Az U18-as Európa-bajnokság második napján a magyar válogatott Finnország ellen lépett pályára. A szoros meccset végül be tudták húzni lányaink, így holnap Litvánia ellen küzdhetnek meg a csoportelsőségért. 

Komoly csatát hozott a magyar válogatott második csoportmeccse, sokáig fej-fej mellett álltak a csapatok, a lépés ráadásul a finneknek jött ki jobban a találkozó elején. Egy pontos előnnyel zárta ellenfelünk az első negyedet, amit a második játékrész elején hatra tudott növelni. A kezdeti bizonytalanságból felébredve kezdtek magukhoz térni lányaink, melynek köszönhetően egyenlíteni tudtak, félidőhöz érve pedig már a vezetést is átvették.

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

Bár nem volt túl nagy a magyarok előnye, mégis jól gazdálkodtak vele. Ellenfelünk nem tudta átvenni a vezetést még úgy sem, hogy komoly nyomást gyakorolt a pályán. Pár ponttal azonban mindig előrébb jártunk, aminek köszönhetően a lélektani előny nálunk volt. Az utolsó negyedre fordulva a finnek lelkesedése nem apadt, egyetlen pontra zárkóztak a záró etap elején. Aho Tyráék azonban nem estek kétségbe, kilenc pontra növelték a különbséget, amit a találkozó végéig meg is tudtak tartani.

A magyar válogatott holnap Litvánia ellen zárja a csoportkört.

Magyarország – Finnország 79-70 (22-23, 20-15, 18-17, 19-15)
Magyarország: Laczkó 7/6, Strausz 12, Gyöngyösi 9/3, Holcz 13/3, Milkovics 10/3. Csere: Dobó 2, Oláh 6/6, van Rijs, Ács , Aho 2, Katona 16, Pfeiffer 2
Finnország: Hellsten 2, Kanerva 15/12, Lemmila 12, Tuomi 6, Aaarnisalo 19. Csere: Mujunen, Haddad, Hakkarainen 2, Merivirta, Savioja 5/3, Williams 3/3, Syla 6