Megszerezte hetedik győzelmét a Vasas Akadémia felnőtt csapata a női NBI/A idei kiírásában. Lányaink 74-82-es sikerrel térhetnek haza Zalaegerszegről, ahol minden játékosunk lehetőséget kapott a bizonyításra.

Madár Eszti hármasával kezdődött a találkozó, a Vasas Akadémia nagy iramot igyekezett diktálni az első másodperctől kezdve. Bris Fraser vezérletével 2-9-es rohammal folytattuk a mérkőzést, lendületünket pedig Dzombeta hárompontosa sem törte meg. Alig nyolc perc elteltével már tíz pontosra duzzadt az előnyünk, melyet a negyed végéig meg tudtunk őrizni.

Kiélezett küzdelmet hozott a második játékrész, Nadia Smailbegovic hárompontosára Szabó válaszolt egy kettő plusz eggyel. Három perc alatt ledolgozta hátrányát a ZTE, Bri Fraser és Madár Eszti hatékony palánk alatti munkájának köszönhetően azonban nem hagytuk, hogy ellenfelünk átvegye a vezetést, Bach Bogi duplájával pedig ismét tízre nőtt a két csapat közötti különbség. Derekasan küzdött a hazai együttes, előnyünket azonban meg tudtuk tartani a félidőre.

Egy perc játék után született meg az első pont a harmadik negyedben, Bri Faser volt eredményes. Rohanósra sikerült a játékrész első fele, ami nekünk kedvezett. Tíz pont fölé növeltük előnyünket, ami hamar tizenhatra cseperedett, így a ZTE kénytelen volt időt kérni. Rettentő hamar kigyűlt hazai oldalon az csapat öt csapathiba, melynek köszönhetően büntetőkkel tudtuk növelni a különbséget. Hárompontosok záporoztak  a negyed hajrájában, zalaegerszegi triplára előbb Nadia Smailbegovic, majd Madár Kata válaszolt. Tóth Orsi büntetőivel húsz pontosra gyarapodott a Vasas előnye.

Közel két perc telt el dobott pont nélkül a záró felvonásban, a gólcsendet két hazai hárompontos törte meg. Felcsillant a zalaegerszegi remény a fordításra, Papp Dia duplájával azonban a Vasas is megkezdte a negyedik negyedet. Pontszegény perceket követően a ZTE tíz pontra zárkózott, mélyített rotációnk azonban állta a sarat. Sok hiba csúszott játékunkba az utolsó percekben, a győztes kiléte azonban nem forgott kockán, így Milos Pavlovic pályán hagyta fiataljainkat, hogy minden Zalaegerszegre utazó játékosunk pályán töltött percekkel vehesse ki részét a sikerből.

“Jól kezdtük a mérkőzést, célunk az volt, hogy mindent beleadjuk az első másodperctől kezdve annak érdekében, hogy egy mélyebb rotációval tudjunk játszani és lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik eddig kevesebbet voltak pályán. Nem egészen a terv szerint teltek a percek, ami részben a ZTE agresszivitását dicséri. Ehhez párosult a mi pocsék büntető százalékunk, így végül alapembereink sem pihenhettek annyit. Mindezek ellenére fontos játékperceket és bizalmat kapott mindenki, a látottakból pedig mindenkinek tanulnia kell. Rengeteg hiba csúszott az utolsó percekbe, sok elkerülhető pontot kaptunk, ami részben az én felelősségem is. Nem vagyok elégedett a játékunkkal, de nyertünk és ez a lényeg. Komoly kihívás vár ránk a hétvégén, ahol sokkal jobb teljesítményt kell nyújtatunk” – nyilatkozott a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

ZTE NKK – Vasas Akadémia 74-82 (17-26, 19-19, 18-30, 20-7)