A Nemzeti Kadett Leány “A” Döntő bronzmérkőzésén a Vasas Akadémia a DVTK Akadémia ellen lépett pályára. Lányaink az első perctől kezdve magabiztosan játszottak, és végül 32-66-os győzelmet arattunk.

Sokkal jobban kezdtünk, Dúl kosaránál már 0-6 állt az eredményjelzőn. A negyed közepére kilenc pontos előnyre tettünk szert, Dúl triplájával pedig 11-21 állt az eredményjelzőn. Nagy Lili utolsó másodperces találata zárta a negyedet, ezzel 13-25-re vezetett a Vasas Akadémia. A második negyedben állva hagyta ellenfelét a Vasas, egy DVTK kosárral szemben tizenhárom pontot szereztünk. A negyed végére felzárkózott ellenfelünk, azonban még így is 19-cel mentünk.Nem hagyott alább a lendületünk, a remek csapatmunkának és jó védekezésnek köszönhetően magabiztos előnnyel várhattuk a záró negyedet, ahol továbbra sem engedtük közelebb magunkhoz a DVTK-t, így 32-66-os végeredménnyel bezsebeltük a bronzérmet.

“Gratulálok az egész csapatomnak és a Vasasos stábnak is a bronzéremhez! A lányoknak elsősorban a mai játékhoz. Igazán jól játszottak, csapatként működtek a pályán és a pályán kívül is, és profi módon összeszedték magukat a tegnapi keresztjáték után. Köszönöm mindenkinek a munkáját, akiknek bármilyen köze volt ehhez a teljesítményhez. Hajrá Vasas, hajrá kadett lányok” – mondta a Vasas Akadémia edzője, Diósadi Deák Éva.

DVTK Akadémia – Vasas Akadémia 32-66 (13-25, 8-15, 7-15, 4-11)
Pontszerzők:
DVTK Akadémia: Csoma 9, Peitl 6, Szarvas 9/3, Márkusz 5, Kárpáti 3, Oláh 2, Pomázi 2, Kurucz, Hajdu, Suhajda, Tóth, Simon
Vasas Akadémia: Lőrinczy-Csomós 16/6, Kun 12, Sitku 11, Dúl 10/6, Nagy 4, Édes 3, Boros 2, Kuncz, Van Rijs L., Siklós, Van Rijs D.

 

Forrás: www.ratgeberakadémia.hu