Óriási csatában diadalmaskodott a Vasas Akadémia a Nemzeti Leány Serdülő Döntő bronzmérkőzésén.

Nehezen kezdődött a mérkőzés lányaink számára, nem találtuk a ritmust támadásban, így a Sopron négy pontos előnnyel zárta az első tíz percet. A második játékrészben jól védekeztünk, ami megalapozta a túloldalon nyújtott teljesítményünket is. Bátran támadtunk, így nemcsak ledolgoztuk hátrányunkat, de vezetést is szereztünk a félidőre.

Az igazi harc csak a harmadik negyedtől kezdődött, ahol mindkét csapatnak komolyan meg kellett küzdeni minden egyes helyzetért. Működött a csapatjátékunk, ami átlendített minket a kritikus pontokon, és ami önbizalmat adott akkor, amikor gyűrűre kellett törni. Szoros végjátékban végül öt pontos győzelmet arattunk, amivel megszereztük a bronzérmet.

„Ha az egész évet nézzük, nagyon fényesen csillog ez a bronzérem, hiszen a lányok remekül teljesítettek akár a soproni, akár a velencei nemzetközi tornán, ráadásul itt van a kadett bajnokság is, ahol fizikumban, életkorban hátrányból indultunk. Számomra ez a bronzérem felér egy arannyal. Nagyon büszke vagyok a lányokra és a csapatra, remek látni, hogy így összekovácsolódtak a döntő és a szezon végére” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Soproni Darazsak Akadémia – Vasas Akadémia 50-55 (15-11, 7-17, 12-10, 16-17)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Aho T. 6, Örsi K. 2, Láng-Miticzky B. 6, Rubint Á. 5, Rátkai E. 19, Szilágyi Á. 10, Kohán P. 2, Ulrich Z. 5/3, Záboji T., Kálmán L., Istenes Zs., Mészáros T.

A Vasas Akadémia legjobb játékosának Rátkai Esztert választották, míg az All-Star ötösben Szilágyi Ágnes kapott helyet.