Parázs mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a Vasas Akadémia felnőtt csapata a Tippmix Női NBI/A bajnokság 4. fordulójában. A harmadik negyedben döntöttük el a találkozón, ahol remek támadójátékunk mellett védekezésünk is fantasztikusan működött.

A hazai csapat kapta el jobban a ritmust a találkozó elején, Morgan kettő plusz egy akcióját követően Pavic értékesített egy ziccert, Gábor büntetőjével pedig már 6-0-át mutatott az eredményjelző. Budácsik Dorka találatával kezdtük meg a pontgyártást, majd Morgan triplájára Gelei Karola tudott válaszolni. Zárkózni tudtunk sőt, Gelei Karola újabb hárompontosát követően a Vasashoz került az előny. Támadásunk mellett védekezésünk is feljavult, Budácsik Dorka ziccerét követően pedig már négy ponttal vezettünk. Ritmust tudott váltani a BEAC, így fej-fej mellett küzdöttek a csapatok. Egy perccel az első negyed vége előtt Tóth Franka büntetőit követően a hazaiak kerültek lépéselőnybe, majd Juhász közelijével beállt a negyed végi három pontos BEAC vezetés.

Madár Eszti ziccerével folytatódott a találkozó, ám Angyal vezérletével szárnyra kapott ellenfelünk. Hat pontra nőtt a hátrányunk, ekkor azonban Myah Taylor és Gelei Karola hárompontosaival húsz másodperc alatt egyenlíteni tudtunk. Erre még tudott reagálni a BEAC, de Budácsik Dorka két ziccerével a Vasas zárta jobban ezt az etapot. Továbbra is nagy iramot diktáltak a csapatok, egyik fél sem tudott jelentősen elhúzni. Myah Taylor triplájára Angyal válaszolt a következő támadásban, az utolsó két percben pedig ismét a hazaiak tudtak jobb teljesítményt nyújtani. Morgan vezérletével magabiztosan játszott a BEAC, és 41-35-ös előnyt harcolt ki a félidőre.

Szerencsés Tami hárompontosával és Tóth Orsi duplájával hamar egy pontra csökkentettük a különbséget. Nagyobb hőfokon tértünk vissza a szünetet követően, a harmadik negyed első perceiben azonban még hibák csúsztak a játékunkba. Szerencsés Tami újabb triplájával lendültünk bele a játékba, a Vasas 17-ese mellett Myah Taylor is magára vállalta a vezér szerepét. Légiósunk zsinórban öt pontot szerzett, Madár Eszti ziccerével pedig már kilenc pont volt a Vasas előnye. Jó támadójátékunk mellett védekezésben is remekül teljesítettünk. Hosszú idő után Morgan büntetőivel talált be a BEAC, ám Szerencsés Tami és Madár Eszti jóvoltából kétszámjegyű különbség alakult ki a Vasas javára. Rövidzárlatot okoztunk a BEAC játékában, ami gyakorlatilag a teljes harmadik negyedik kitartott. Nem tudott megfelelően reagálni ellenfelünk, így kilenc pontos előnnyel vághattunk neki az utolsó tíz percnek.

Angyal vezérletével hamar zárkózásba kezdett a hazai együttes, ám Madár Eszti és Myah Taylor pontjaival nem engedtük közelebb ellenfelünket. Nagy erőket mozgósított a BEAC a fordítás érdekében, de gyakorlatilag nagyobb megingás és hiba nélkül harcoltunk. Négy perccel a vége előtt tizenöt ponttal vezettünk, ami úgy tűnt, elég lesz a mérkőzés végéig. Ekkor Morgan irányításával mindent egy lapra téve komoly offenzívába kezdtek a hazaiak, Angyal büntetőivel pedig már csak öt pont volt a két csapat között másfél perccel a lefújás előtt. Izgalmas végjátékra számíthattunk, Salamon Zsófi középtávolija azonban bebiztosította a sikert. 77-80-as végeredménnyel zártak a csapatok, amivel a Vasas Akadémia megszerezte első győzelmünket.

Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra a mai, hiszen három vereséget követően, rossz szezonkezdés után léptünk pályára, ez plusz nyomást helyezett a lányokra. Az utolsó pillanatig kemény és kiélezett találkozó volt, gratulálok csapatomnak, ehhez a fontos sikerhez – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

E.ON ELTE BEAC – Vasas Akadémia 77 -80 (20-17,21-18,9-24,27-21)

Fotó: E.ON ELTE BEAC