Junior csapatunk Pécsre utazott a hétvégén, ahol a főtábla „B” csoportjának rangadóját rendezték. Az első negyedben tartani tudtuk a lépést az NKA-val, a folytatásban azonban ellenfelünk átvette az irányítást, így a negyedik fordulóban lányaink elszenvedték első vereségüket.

Nehéz mérkőzésre számítottunk az NKA ellen és sajnos nem esik jól a végeredmény. Sajnos sok hibát vétettünk, ráadásul rengeteg büntetőt hagytunk ki (17/31). Az első negyedben még tudtuk tartani a lépést és bíztunk abban, hogy ez a lendület a második játékrészre is megmarad. A rövid taktikai megbeszélés után azonban gyengén védekeztünk, az eladott labdákból pedig ellenfelünk könnyű kosarakat szerzett. Hibáink miatt ellenfelünk 16 pontos előnyre tett szert félidőre. Próbáltuk összeszedni magunk és más arcunkat mutatni a térfélcsere után. Némileg sikerült javulnunk, de nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Az utolsó negyedben ismét visszaesett a teljesítményünk, pontatlanul dobtunk és nem használtuk ki helyzeteinket, így a hazaiak magabiztos játékkal meg tudták nyerni a találkozót. Bár vesztesen távoztunk, voltak jó periódusaink. Ezekre kell koncentrálnunk, dolgozunk tovább. A találkozón nyújtott teljesítményéért kiemelném Igaz Eszter (11 IBM, 6 pont, 7 lepattanó, 5 assziszt), Villányi Dia (10 IBM, 8/6 pont, 2 szerzett labda) és Kádár Orsolya (9 IBM, 10 pont, 7 lepattanó) teljesítményét – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

NKA Pécs – Vasas Akadémia 80-54 (22-18, 24-12, 16-16, 18-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky B. 7, Ulrich Z. 2, Glatz B., Igaz E. 6, Vágó A. 6, Szilvássy L. 7, Kemény Sz. 5, Villányi D. 8, Kádár O. 10, László R. 2