Rendkívül nehéz szériával kezdett a Vasas Akadémia a Tippmix Női NBI/A bajnokságban, lányaink ugyanis a tabella legjobb öt csapatával mérkőztek meg eddig. Nem is csoda, hogy Milos Pavlovic csapata győzelem nélkül áll, a jég azonban már vasárnap megtörhet a VBW CEKK Cegléd ellen.

Első győzelmének megszerzésére készül a hétvégén a Vasas Akadémia felnőtt csapata. A bajnoki szezon első öt fordulójában minden alkalommal határozottan ellenfelünk volt az esélyes a győzelemre. A nehéz mérkőzések ellenére voltak jó periódusai csapatunknak, elég ha csak az előző találkozóra gondolunk az NKA Universitas PEAC ellen. Milos Pavlovic akkor is kihangsúlyozta, húsz perc jó játékkal nem tudunk meccset nyerni és azon fognak dolgozni, hogy az egész mérkőzésen konstans jó formát mutassanak a folytatásban. Mentálisan sincs könnyű helyzetben a csapat, amin sokat tudna segíteni a bajnokság első győzelmének megszerzése. Könnyű meccs nem létezik, azonban kijelenthető, hogy az eddig játszott találkozókat követően talán pont vasárnap lehet erre a legnagyobb esélyünk a VBW CEKK Cegléd ellen.

Nincs könnyű helyzetben a ceglédi csapat sem, amelytől ráadásul az MKOSZ elvette BEAC elleni győzelmét az első fordulóból. Hegedűs Péter együttese büntetőpontot is kapott, így fordulhat elő, hogy pontazonosság alakult ki a CEKK és a Vasas között. Komolyan kell venni azonban az előttünk álló feladatot, hiszen a DVTK kivételével a pályán eddig mindenkit megvertek az Elefántkölykök.

„Taktikusabban, fegyelmezettebben és jóval bátrabban kell játszanunk az előző mérkőzésekhez képest. Meg kell értenünk, hogy húsz perc jó játékkal senkit nem fogunk tudni legyőzni a bajnokságban, a kezdő sípszótól a végső dudaszóig kell harcolnunk. Ha ezek be tudjuk tartani hétvégén úgy gondolom, meglehet az első győzelmünk a bajnokságban” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia bajnoki találkozó vasárnap 18:00-kor kezdődik az Albertirsa Újcsarnokban.