Az NBI/B-s bajnokság 26. fordulójában a Vasas Akadémia a MAFC csapatához látogatott. Több felnőtt játékossal is kiegészült fiatal csapatunk, a győzelem azonban ezúttal elmaradt.

„Sajnos kijelenthetjük, a mai nem a mi napunk volt. Hiába csatlakozott négy felnőtt játékos juniorjainkhoz, nem tudtunk felülkerekedni az ellenfélen. Rosszul kezdtük a találkozót, hat perc alatt mindössze 2 pontot tudtunk szerezni. Támadójátékunk mellett a védekezéssel is gondok voltak, ennek ellenére erőt vett magán a csapat és még az első negyedben csökkenteni tudtuk a kialakult hátrányt. Kezdtek belelendülni a játékba a lányok, de még mindig messze voltunk attól, amire képesek vagyunk. A sok kihagyott dobás és rossz kommunikáció miatt nem tudtunk kijönni a hullámvölgyből. Félidőt követően folytatódott a harc, nagyon fizikálissá vált a mérkőzés, ami kedvezett nekünk. Át tudtuk venni a vezetést, ám újra hibázni kezdtünk. A rossz passzoknak, kihagyott ziccereknek és rossz védekezésnek köszönhetően nem tudtuk megtartani az előnyt. Csalódott vagyok, hiszen nem erre számítottunk ezen a mérkőzésen. Újabb példa volt ez arra, hogy nincs könnyű meccs, negyven perc koncentrált munka kell a győzelemhez. Egyúttal gratulálok az ellenfélnek. Teljesítménye alapján kiemelném Madár Katát (9 IBM, 11 pont, 2 lepattanó), Budácsik Dorkát (15 IBM, 5 pont, 5 lepattanó, 6 assziszt) és Van Rijs Lucát (12 IBM, 6 pont, 4 lepattanó, 4 assziszt)” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

MAFC – Vasas Akadémia 60-52 (16-11, 10-11, 15-17, 19-13)
Pontszerzők:
MAFC: Miháczi D. 4, Aradi Zs. 15, Karlócai J. 17, Varga B. 11, Szeli D. 9, Stekler K. 2, Hercze Sz. 3, Horváth J., Hegyi H., Kovács K., Szécsi F.
Vasas Akadémia: Madár K 11, Van Rijs L. 6, Kádár O., Van Rijs D., Aho T. 8/3, Budácsik D. 5, Örsi K. 5/3, Ulrich Z. 6/6, Kemény Sz., Salamon Zs. 5, Radócz F. 6