A regionális kadett bajnokságban érdekelt U14/A csapatunk a hétvégén játszotta első mérkőzését az U16-os korosztályban. A felkészülést karantén, valamint elmaradt edzések nehezítették, lányaink azonban derekasan helyt álltak.

„Első kadett mérkőzésünket egy önkéntes karantén és néhány edzés előzte meg. Ennek megfelelően az értékelhető teljesítmény sokáig váratott magára. A második félidőben kezdett életre kelni a csapat. Védekezésünk, és ennek következtében támadó játékunk is csak a negyedik negyedben volt dicséretes (7-19). Sajnos, sokat hibáztunk, sok labdát adtunk el, és a lepattanók megszerzésénél is alul maradtunk ellenfelünkkel szemben, viszont Kendelényi Luca szorgalmasan gyűjtögette a pontokat (16 IBM, 19 pont). Reményeink szerint, mihamarabb visszatér az októberi formánk, és mérkőzésről mérkőzésre jövünk ki a gödörből. Gratulálunk, és köszönjük a mérkőzést ellenfelünknek” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

BEAC-Újbuda KA/M – Vasas Akadémia/C 51-47 (16-8, 13-8, 15-12, 7-19)
Pontszerzők:
BEAC-Újbuda KA/M: Murányi R. 15, Haraszti Gyopár 13, Koósa T. 6, Harka S. 5, Haraszti Gyöngyvér 3, Miklósi M. 5, Fazekas D. 4, Kovács L., Zsom K., Fazekas A.
Vasas Akadémia/A: Heltovics Kincső, Kaszás Lili 4, Bartos Dorottya 4, Schannen Zoé 5, Kendelényi Luca 19, Szabó Emília 6, Gergely Petra 5, Dúl Fanni 2, Ábrahám Emma 2, Csercsa Eszter