A mai napon kezdetét vette a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “A” döntője Pécsen. A Vasas Akadémia a Soproni Darazsak Sportakadémia/A ellen játszották az első mérkőzést, ahol riválisunk komoly előnyt tudott kialakítani a találkozó elején. Sikerült a ritmusváltás a félidőt követően, ám ellenfelünk jól gazdálkodott előnyével.

Rengeteg pontatlansággal, eladott labdákkal és szabálytalanságokkal kezdődött a mérkőzés mindkét oldalon, amelyből a Sopron tudott előbb kikászálódni, egy támadólepattanó után visszatett kétpontossal 11-3-ra léptek meg négy perc után. Kertész Dávidnak időt is kellett kérnie, hogy kicsit rendezzük a sorokat. Sajnos a játék képe ezután sem változott, a kihagyott ziccerekből és eladott labdákból tudott indulni ellenfelünk. Csapatunk ekkor zónavédekezésre váltott, de a soproniak sokkal harcosabbak voltak és rengeteg pontot szereztek a támadólepattanók után, így a különbség tovább nőtt az első játékrész végére (28-11).

 

Fotó: NKA Pécs
Fotó: NKA Pécs

A második negyed egyenlőbb játékot hozott, a negyed második felében Kókai és Völgyi találataival 20 pontos különbség alakult ki. Egészpályás letámadásra váltottak lányaink, Benyovszki Petra és Duka Lili kosaraival közelebb is tudtunk zárkózni, de az újabb eladott labdáknak köszönhetően visszaállította a különbséget a Sopron és nagy előnnyel várhatták a második félidőt (52-26).

Fotó: NKA Pécs
Fotó: NKA Pécs

Az első húsz perc során 17 eladott labdát jegyzett a csapat, a zárkózáshoz elsősorban ezen és a gyorsabb visszarendeződésen kellett változtatnunk, és úgy tűnt a lányok figyeltek edzőjükre a félidei eligazítás során, szép játékkal megkezdték a felzárkózást. Egy perc alatt bemutatott 7-0-s sorozattal mutatkoztunk be, ekkor Janzsó Alíz vetett véget a soproni gólcsendnek. A kezdeti higgadt és precíz játék után ismét saját térfélen eladott labdák következtek, amelyeket megbüntetett a soproni együttes. Újra 20 pont feletti előnynél következett a második félidő első időkérése. Kevesebb hibával kezdtek el játszani lányaink és a befutó emberek sikeres megjátszásával tetemes hátrányt sikerült ledolgozni, így 64-51-es állásnál már ellenfelünknek kellett időt kérnie, hogy megállítsák a Vasas újabb sorozatát. A negyed egy kihagyott soproni tempóval végződött, a 12 ponttal megnyert negyed után 14 pontos hátránnyal vágtunk neki az utolsó tíz percnek.

Fotó: NKA Pécs
Fotó: NKA Pécs

Czirkos Panka büntetőjével kezdődött a negyed, ami után többször is volt lehetőségünk bejönni 10 pont alá, de ekkor úgy tűnt, hogy bedeszkázták a gyűrűt. Sem a hárompontos vonalon túlról, sem közelebbről, de még a büntetővonalról sem sikerült betalálnunk, amit egy ideig remek védekezéssel sikerült kompenzálni, de ekkor újra előjöttek az eladott labdák, melyeknek köszönhetően a Sopron visszaállította a 20 pontos differenciát. Ezt követően mindkét csapat sok hibával dolgozott, de a különbség egyik irányban sem igazán változott már. Az első félidő gyengébb játéka után bár nagyot léptek előre lányaink a második játékrészben, de a meccs korai szakaszában összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni, így vereséggel kezdtük az országos döntőt (86-65). Folytatás holnap 9.00-kor a házigazda pécsiek ellen.

„Sajnos csak a második félidőre érkeztünk meg a döntőre, ami már késő volt. A csapattól azt várom, hogy a következő mérkőzésen már a feldobástól olyan sebességgel játsszon, mint most a nagyszünet után. Gratulálok a soproni csapatnak a győzelemhez” – mondta a mérkőzést követően Kertész Dávid, a csapat edzője.

Darazsak Sportakadémia/A – Vasas Akadémia/A 87-66 (28-11, 24-15, 18-30, 17-10)
Pontszerzők:
Darazsak Sportakadémia/A: Vasi 15, Kókai 25/9, Szabó L. 4, Völgyi 14/6, Janzsó 13, Szabó R., Rokob 4/3, Egresits 1, Pásztor 5, Bauer 5, Raffay 1, Hawkins
Vasas Akadémia/A: Czirkos 7, Láng-Miticzky 12, Igaz 3, Molnár 5, Herzog 6, Benyovszki 12, Harmati 3, Duka 15/9, Hruby 1, Kendelényi, Varga P. 2