Tegnap véget értek az elődöntők a Nemzeti Leány Junior Bajnokság döntőjében, a mindent eldöntő párharcot ismét a Vasas Akadémia és a Csata DSE vívja.

Csata DSE – DVTK Akadémia elődöntővel kezdődött a délutáni program, Tursics Krisztián lányai az első perctől kezdve uralták a mérkőzést, és magabiztos, 95-51-es sikert arattak, mellyel újra bebiztosították helyüket a döntőben.

A Vasas Akadémia nehezebb ellenfelet kapott a döntőbe jutásért, hiszen a házigazda PEAC Pécs volt a rivális. A várakozásoknak megfelelően kemény harc volt a kezdő sípszótól a mérkőzés végéig. Lányaink meggyőző teljesítménnyel 70-56-os győzelmet arattak.

„Nagy csata volt két remek csapat között, mindkét együttes maximálisan koncentrált mind a támadó-, mind a védőoldalon. A csapatunk nagyon jó összhangban működött, amit talán a legszebb dolog egy edzőnek látni. Örülünk, hogy döntőbe jutottunk, de tudjuk, hogy nagy rivális ellen fogunk játszani” – mondta a mérkőzés végén a csapat edzője, Igor Skocovski.

A Nemzeti Leány Junior Bajnokság döntője 15:00-kor kezdődik, a mérkőzést a Rátgéber Akadémia youtube csatornája élőben közvetíti: https://www.youtube.com/user/ratgeberakademia