Serdülő/B csapatunk a hétvégén két mérkőzést játszott, melyeken nagyon magabiztos teljesítményt nyújtottak. Az MTK Budapest és a Török Flóris Törekvés SE/A ellen is hamar kezünkbe vettük az irányítást, aminek meg is lett az eredménye.

“Nagyon vártam már ezt a selejtezőt, hogy tétmérkőzéseken láthassam a csapatot. Ellenfelünk kilenc emberrel tudott csak kiállni, így már a mérkőzés elején eldőlt, hogy megnyertük az összecsapást. A lányok mégis elszántan, gyors játékkal és sok könnyű kosárral kezdték el a mérkőzést. Az első félidőben kialakított előnyünket próbáltuk a meccs végéig növelni és elérni a bűvös 100 pontot, ami végül nem sikerült, viszont ez egy újabb motivációt jelent a lányoknak a következő meccsekre. Összességében nagyon tetszett a tűz és a játék, amit a lányok mutattak és külön öröm számomra, hogy minden játékosomnak sikerült pontot dobnia” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

MTK Budapest – Vasas Akadémia/B 37-95 (6-23, 5-30, 17-28, 9-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Firle-Kiss Bora 14, Bodnár Sára 12, Pácza Blanka 12, Karli Dóra 11, Nagy Borostyán 10, Tóth Frotti 10, Szíj-Krisánszky 8, Szabó Noémi 4, Tompa Noémi 4, Vértes Vanda 4, Marton Szilvi 4, Márton Lia 2.

“A Törekvés elleni mérkőzést jó ritmusban, gyors játékkal kezdtük el, így ezen az összecsapáson is egy nagyobb előnyt tudtunk kialakítani az első félidőben. A harmadik negyedben kicsit magunkra engedtük az ellenfelet, de Blanki vezetésével új energiákat tudtunk mozgósítani az utolsó játékrészre. Ami számomra kiemelkedő az az, hogy a két mérkőzés alatt egyetlen negyedet sem vesztettünk el. Gratulálok a csapatnak a mutatott játékért és a két győzelemért, megyünk a középházba. Köszönjük a szülőknek, hogy szurkoltak a lányoknak, jó volt újra közönség előtt játszani” – értékelt Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – Török Flóris Törekvés SE/A 83-42 (19-9, 26-8, 19-17, 19-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Pácza Blanka 25, Tóth Frotti 13, Firle-Kiss Bora 9/3, Tompa Noémi 8, Nagy Borostyán 6, Kollár Kata 6, Béres-Nagy Szófia 4, Vértes Vanda 4, Szíj-Krisánszky 3, Karli Dóra 2, Szabó Noémi 2, Bodnár Sára 1.