U14-es csapatunk a nap utolsó mérkőzését vívta Zalakaroson a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „B” döntőjén, ahol végig vezetve, nagy fölénnyel jutottak tovább.

Bár a mérkőzés első pontjait Barabás Anna a vendégektől szerezte, Tóth Frotti hármasával hamar egyenlítettek Ambrus Szandra tanítványai. Frotti és Marton Szilvi pontjaival sikerült egy kicsit eltávolodtunk ellenfelünktől, ezt követően azonban rengeteget hibáztunk főleg támadásban. Ambrus Szandra jókor nyúlt bele a meccsbe egy időkéréssel, többen is betaláltak ekkor és a védekezés is rendeződött, 10 pont fölé nőtt a különbség a negyed végére (22-11). A második negyedben a lányok ott folytatták, ahol az előző ötös abbahagyta, Karli Dóra szerezte az első pontokat, de mindenki kitett magáért elől-hátul, Pácza Blanka hármasa 2 perc után pedig azt jelentette, hogy a különbség 20 pontosra duzzadt (31-11). Három perc telt el a negyedből, amikor ellenfelünk először betalált, de Horváth Réka egyből válaszolt, ellenfelünk pedig időt is kért. A játék képe nem változott, a negyed végéig további két vendég pont született, míg lányaink szinte minden támadást kosárral zártak Bodnár Sára vezetésével, Pácza Blanka kettese zárta a sikeres első félidőt (50-15).

A második félidőre nem sokat változott a játék képe, ahogy 20 perccel korábban, ismét Barabás Anna pontjával indult a játék, amire ezúttal Pácza Blanka és Tóth Frotti válaszolt. Mód Boglárka volt többször eredményes a túloldalon, de lányaink mindenre válaszolni tudtak, Vértes Vanda, majd Karli Dóra talált be távolról gyors egymásutánban, az olló pedig tovább nyílt a két együttes között (77-27). Az utolsó felvonás meglehetősen zaklatott játékot hozott, egy kicsit elfáradtak lányaink, míg a túloldalon az az érzése lehetett az embernek, hogy minden egyes támadás után büntetőt dobhatott a Törekvés, csak ebben a negyedben 12-szer próbálkozhattak. Bár a Vasasos növendékek a meccs végére kicsit kiengedtek, de végül Marton Szilvi pontjainak hála ezt a negyedet is megnyerték és magabiztos, néhol szemet gyönyörködtető játékkal jutottak túl első ellenfelükön (93-41).

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Pácza Blanka lett 20 ponttal, a VAL értékeket figyelembe véve Tóth Frotti végzett az élen 19-es teljesítménnyel, melyet három 18-as teljesítmény követett, név szerint Pácza Blanka, Bodnár Sára és Karli Dóra. A játékpercek elosztására is sikerült figyelni a mérkőzésen, Bodnár Sára 21 perccel játszotta a legtöbbet, de mindenki legalább 11 percig pályára került.

Gratulálunk a lányoknak, holnap 17:30-kor a torna elődöntőjében szurkolhatunk nekik legközelebb a Kecskeméti KA/A csapata ellen, akik a másik délutáni mérkőzésen a Zalaegerszeg csapatát fektették két vállra 74-57 arányban.

Vasas Akadémia/A – Török F.-Törekvés SE/A 93-41 (22-11, 28-4, 27-12, 16-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Tóth Frotti 14, Marton Szilvia 10, Firle-Kiss Bora 4, Kövesdi Lujza, Tompa Noémi 2, Bodnár Sára 16, Pácza Blanka 20, Nagy Borostyán 5, Vértes Vanda 5, Márton Lia, Horváth Réka 6, Karli Dóra 11