Az alapszakaszban nem sikerült legyőzni a BEAC gárdáját, de ahogy már a DVTK ellen is, ismét a legjobbkor sikerült visszavágni aktuális ellenfelünknek, ezzel már két mérkőzés után megnyerve a csoportjukat.

Mayr Lara kétpontosával indult a találkozó, majd hosszas kosárcsend következett, amit szerencsére a mi lányaink tudtak megtörni, Puskás Lili büntetőből, Kárpáthegyi Léda pedig ziccerből volt eredményes, 5 perc játék után 5-0-s eredményt mutatott az eredményjelző, mikor a BEAC csapata időt kért.

Meg is szerezte első kosarát a “vendég” csapat, Puskás Lili ziccerével viszont visszaállt az öt pontos különbség. Két sikeres büntetővel zárkózott a BEAC, amire Kárpáthegyi Léda válaszolt.
Sajnos a büntetőkkel hadilábon álltunk, Pácza Blanka hibái után már 6/1 volt a mutatónk, a túloldalon viszont a 6/4 értékesített büntetőnek köszönhetően közelebb tudott zárkózni ellenfelünk, akik a negyed végi dudaszóval egyidőben eleresztett tempóval 1 pontosra csökkentették a különbséget (9-8).

Fotó: Darazsak Sportakadémia
Fotó: Darazsak Sportakadémia

A második játékrész kezdetén két újabb büntetővel átvette a vezetést a BEAC, majd egy hárompontossal sikerült is kicsit meglépniük. Bár Dévai Blanka is betalált, egyből tudott válaszolni feketében játszó ellenfelünk, így tartva a 4 pontos különbséget. Bori Liza villant meg, gyors 3 pontjával és Csercsa Eszter pontjai után újra nálunk volt az előny. A büntetők továbbra sem sikerültek, de Bori Liza kétpontosa után 3 ponttal jártunk előrébb a negyed felénél (20-17), Csercsa Eszter távoli kettese után újra egy labdán kívülre került a BEAC, jött is az időkérés Hegyi Hannától.

Csercsa Eszter megállíthatatlan volt ezekben a percekben, 4 pontjával 9 pontra növelte előnyét Farkas Fanni csapata.
Két gyors BEAC ziccert követően Tóth Frotti vétett sportszerűtlen hibát, hamar látótávolságon belülre került a BEAC. Dévai Blanka egy értékesített büntetője hosszú szünetet követően Vasas pontot hozott, a negyed utolsó másodpercben pedig ezúttal mi tudtunk betalálni, így végül 7 pontos előnnyel vonultunk pihenőre (32-25).

Fotó: Darazsak Sportakadémia
Fotó: Darazsak Sportakadémia

BEAC kosárral indult a második félidő, amire Pácza Blanka válaszolt szinte egyből. Felváltva estek a kosarak, Csercsa Eszter tett meg mindent az előny megtartásáért, újabb kétpontosával pedig először alakult ki kétszámjegyű különbség (41-31). Négy gyors BEAC pont következett, két kihagyott büntetőnket követően pedig már nem esett kosár, a negyedet egy ponttal nyerte a “vendég” együttes (41-35).

Tóth Frotti jegyezte az első kosarat a záró játékrészben, gyönyörű lefordulás után volt eredményes. Csercsa Eszter újabb 2+1-es akciója után pedig újra 10 pontos fórban volt Farkas Fanni együttese (46-36).
BEAC ziccert hárompontos követett, gyorsan zárkózott ellenfelünk, Csercsa Eszter kosarára pedig 2+1-és akcióval jelentkeztek, 4 pontra olvadt az előny, újabb “vendég” középtávoli után jött is az időkérés (48-46).

Fotó: Darazsak Sportakadémia
Fotó: Darazsak Sportakadémia

Újra Csercsa Eszter állt a csapat élére, másfél perc volt hátra, Jánosi büntetője után 3 pontos előnynél támadhattunk. Kárpáthegyi Léda villant, egy labdán kívülre kerültünk. Remek védekezések következtek mindkét oldalon, Bori Liza értékesített büntetője pedig lezárta a mérkőzést (53-47).

Egyénileg Csercsa Eszter kiemelhető 31-es IBM értékkel (24 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda), mellette Kárpáthegyi Léda (6 pont, 9 lepattanó) és Bori Liza (6 pont, 4 lepattanó, 7 szerzett labda) tudták húzni a csapatot, mikor igazán szükség volt rá.

Vasas Akadémia – BEAC-Újbuda KA 53-47 (9-8, 23-17, 9-10, 12-12)