A Nemzeti Kadett Leány “A” Döntő utolsó csoportmeccsén nagy csatában nyert a Szekszárd a Vasas Akadémia ellen, így csapatunk a másik csoport győztesével találkozik az elődöntőben.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott a KSC Szekszárd-Vasas Akadémia találkozó, mely a csoportelsőségről döntött. A Szekszárd ötpontos előnyt harcolt ki magának elsősorban Renczes ponterős játékával, de ennél távolabb nem tudott szakadni a Vasastól. A negyed vége 24-19 lett a Szekszárd javára.Renczes sorozatával indult a második negyed, a szekszárdi tehetség öt pontjával tízre növelte a két csapat közötti differenciát. Egy szerzett labdából Kun szerzett ziccert, Lőrinczy-Csomós triplájára pedig Haag is távolról válaszolt. Nagy tempójú mérkőzést láthattunk, a félidőre pedig kilenc pontos szekszárdi előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

Renczes triplával kezdte a második félidőt, Kun 2+1-gyel felelt rá a túloldalon, majd Sitku hozta még közelebb a Vasast. Ebben a periódusban mindkét csapat ziccereket hibázott, a hullámvölgyből viszont a Vasas lábalt ki előbb, Kuncz találata után 47-44-nél Harsányi Mária kért időt. A Szekszárd szerzett labdákból indulhatott, 53-44-es állásnál Deák Éva kért időt. A negyed vége 15-15 lett, nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz.Az utolsó negyedben nagy harcban öt pontra zárkózott a Vasas, egy perccel a lefújás előtt pedig még ugyanennyi volt a differencia. Kun büntetőivel három pontra zárkóztunk, de Haag Panna triplája betalált, tovább fokozva a szekszárdi szurkolók hangulatát. Innen már nem tudott fordítani a Vasas, a Szekszárd a 30 pontos Renczes Rebeka vezetésével 73-67-re megnyerte a mérkőzést, és a „B” csoportot.

“Szoros és izgalmas mérkőzést tudtunk játszani a Szekszárddal. Persze szomorúak vagyunk, mert a sportoló attól sportoló, hogy nyerni szeret. Ma a szekszárdi lányok egy Renczes Rebekával „többek” voltak. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez és a csapatomnak a mérkőzésen nyújtott teljesítményhez” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 73-67 (24-19, 18-14, 15-15, 16-19)
Pontszerzők:
KSC Szekszárd: Renczes 30/9, Haag 12/6, Miklós 10, Holcz 10, Andi 7, Istókovics 2, Németh 2
Vasas Akadémia: Sitku 18, Kun 17, Kuncz 12, Dúl 6, Lőrinczy-Csomós 5/3, Siklós 4, Nagy 2, Boros 2, Rajaram, Van Rijs

Forrás: www.ratgeberakademia.hu