A Nemzeti Leány Junior Bajnokság “A” döntő második napján a csoportelsőség volt a tét a Vasas Akadémia számára, amely az NKA Pécs ellen vívott csatát. Jobban kezdett ellenfelünk, ennek ellenére nyílt küzdelmet láthatott a kecskeméti közönség. A hajrára fordulva zárkózni tudtunk, ám a negyedik negyedet nagy fölénnyel nyerte a Pécs, amivel a csoportelsőséget is bezsebelte.

Kádár Osri büntetője volt az első találat a mérkőzésen, az első percek azonban nem a gólszerzésről szóltak. Aho Tyra duplájával növelni tudtuk az előnyt, majd négy perc játékot követően megszületett az első pécsi pont. Mindkét oldalon sok hiba volt, amiből mi jöttünk ki jobban, Kádár Orsi újra eredményes tudott lenni, amivel már öt pont volt a különbség. Ekkor rázta meg magát az NKA, Laczkó két triplájával hamar átvette ellenfelünk a vezetést, majd Rátkai találataival az öt pontos előny már a pécsi oldalon volt. Nem találtuk a kiutat a hullámvölgyből, ezért nekünk kellett az eredmény után futni (16-10). A második negyedben hamar kétszámjegyűre módosította a különbséget ellenfelünk, és bár két alkalommal is beköszöntünk tíz alá, a pécsiek egyből reagáltak. Félidőre sikerült 9 pontra zárkóznunk, a győzelem tehát nem tűnt lehetetlen küldetésnek.

Van Rijs Luca duplájára Laczkó újabb hárompontosa érkezett válaszul, a harmadik negyed elején megint az NKA-nak jött ki jobban a lépés. Aho Tyra tripláját Ulrich Zoé ismételte meg, amivel lendületbe jött a Vasas szekere. Javítani tudtunk a félidőhöz képest, 6 pont volt már csak a hátrányunk (43-37). Ulrich Zoé és Igaz Eszti öt pontjának köszönhetően egyetlen pontra zárkóztunk a záró negyed elején, ezt követően azonban komoly gödörbe estünk. 22 pécsi találat érkezett Vasas válasz nélkül, ellenfelünket az időkérések sem zavarták meg. Nem tudtunk közelebb kerülni, így az NKA Pécs 67-46-ra nyert a Vasas Akadémia ellen és ezzel ő a csoportelső.

“Gratulálok az ellenfélnek, sokkal koncentráltabbak voltak, mi pedig sajnos azt a lendületet ami a harmadik negyed végén volt, nem használtuk ki” – nyilatkozott a mérkőzés végén Igor Skocovski, a csapat edzője.

NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 67-46 (16-10, 15-12, 12-15, 24-9)
Pontszerzők:
NKA Pécs/A: Laczkó 21/18, Orbán 10, Rátkai 7, Szakolczi, Olawuyi 6, Töczik 9/3, Kohn, Nagy 11/3, Halmágyi Kitti 3, Szantner, Varga, Halmágyi Kata
Vasas Akadémia/A: Van Rijs L. 13, Kádár 6, Van Rijs D. 2, Aho 9/3, Hámori 2, Bartos, Igaz 2, Rubint, Örsi, Ulrich 12/6, Lang-Miticzky