Jobban kapta el a rajtot fővárosi riválisunk, és bár a második negyedben sikerült vissza jönnünk a meccsbe, a Ludovika Csata nem engedett a szorításból, melynek köszönhetően 72 -57-re megnyerte a találkozót a Tippmix Női NBI/A 12. fordulóján.

Fuehring ziccere nyitotta  a találkozót, amire Schaquilla Nunn tudott válaszolni a túloldalon. Centereinek köszönhetően begyújtotta a rakétákat a hazai együttes, bő három perc játék után már 8-2 volt az eredmény, Qui Nunn sikeres büntetőjét követően ráadásul Horváth egy hárompontost is értékesíteni tudott. Papp Dia és Tóth Orsi is bejelentkezett, négy pontra csökkentettük a különbséget, ekkor azonban a Csata ismét rákapcsolt. Alig telt el egy perc, máris kétszámjegyűvé vált a hátrányunk. Védekezésben és támadásban sem találtuk a ritmust, Budácsik Dorka hármasa és Smailbegovic Nadia kettese azonban meghozta a harci kedvet az első negyed végén. Agresszív játékával Fuehring komoly veszélyt jelentett a palánk alatt, Gyöngyösi tripláját követően pedig ismét ellenfelünk érezhette magát nyeregben. Megrázta magát csapatunk, Papp Dia dupláját követően sikerült hat pontra zárkóznunk, ám ismét jött egy demotiváló Csata hárompontos. Milos Pavlovic igyekezett feltüzelni lányait, csapatkapitányunk válasz triplája pedig valóban szárnyakat adott. A második negyed felénél hátrányunk ellenére nekünk feküdt jobban a játék, Madár Eszti büntetőivel pedig egyetlen pontra csökkent a különbség. Sajnos nem sikerült átvennünk a vezetést sőt, az utolsó három percre mintha bedeszkázták volna a gyűrűnket.

Öt pontos hátrányból vágtunk neki a harmadik negyednek, amit Fuehring és Czank vezényletével ismét a Csata irányított. Qui Nunn pontjai kevésnek bizonyultak Vasas részről, apró léptekkel újra távolodott tőlünk az ellenfél. Mindenhonnan veszélyesnek bizonyultak a hazaiak, mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy Horváth újabb triplájával megint tíz pontra nőtt a különbség. Milos Pavlovic időkérését követően sem találtuk meg a könnyű helyzeteket, és bár Papp Diának még volt válasza, a további két Csata hármasra már nem tudtunk olyan gyorsan reagálni. Az utolsó negyedben igyekezett gazdálkodni előnyével a hazai csapat, ennek ellenére nagy küzdelem volt a pályán. Támadásban sajnos továbbra sem volt meg az eddig jól megszokott lendület, a túloldalon pedig kaptunk még egy pár rendkívül kellemetlen hárompontost. Hiányzott az átütő erő, nem tudtunk felállni a hátrányból, így sajnos a Ludovika Csata örülhetett a dudaszót követően.

Két hete nem edzünk megfelelően, láthatóan vannak problémáink. Alacsony energiaszinten kezdtünk, ami nem megfelelő. Ellenfelünk a 9 támadólepattanóját jól használta fel, hiszen 17 pontot dobott második esélyből. Mi ennél majdnem 10-zel többet szedtünk le a Csata palánkja alatt, de csak 9 pontot értünk el belőle. Emellett több dudaszós hármast is kaptunk. Meg kell próbálnunk minél hamarabb felállni ebből a helyzetből – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Ludovika Csata – Vasas Akadémia 72 -57 (21-13, 16-19, 19-12, 16-13)