A gyerek korosztály harmadik fordulójában ismét két mérkőzés várt U12-es csapatunkra. A lányok új arcukat mutatták a pályán, melynek köszönhetően magabiztos győzelem született a MAFC ellen, a Honvéd SZSE fiúcsapata ellen pedig az utolsó másodperceket is izgalmassá tettük.

“Ez volt az első meccsünk a fordulók során, amit olyan hőfokon kezdtünk el, amit mindig is szerettünk volna. Az első negyedben nem engedtünk pontot dobni az ellenfélnek, viszont a meccs további részében kicsit megnyugodtak a lányok, és már nem úgy koncentráltak a dobásokra, mint a meccs elején. Nagyon szépen megtalálták egymást passzokkal, és emellett több indításos ziccert is sikerült bedobnunk” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Amazonok – MAFC 58-12 (20-0, 8-3, 12-4, 6-4, 8-1)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Szíj-Krisánszky Zoé 14, Firle-Kiss Bora 10, Pácza Blanka 6, Csercsa Eszter 6, Bori Liza 5, Mayr Lara 5, Muszka Zita 5, Puskás Lili 4, Szabó Mici 4, Karli Dóri 1, Turóczy Dalma -, Kárpáthegyi Léda -.

“Tudtuk, hogy a Honvéd nagyobb falat lesz. A meccset kicsit bátortalanul kezdtük, a második félidőre viszont felszívták magukat a lányok, és egy új arcukat mutatták meg nekünk. Kirakták a szívüket a pályára, hajtottak egymásért, így tudtunk az utolsó pillanatig ki-ki meccset játszani egy kemény, képzett fiúkból álló csapattal. Elhitték, hogy képesek megfordítani a meccset, ami most sajnos nem sikerült, de ezzel a hozzáállással és küzdeni akarással bármire képesek lehetnek a következő meccseken. Gratulálok a lányoknak” – mondta Ambrus Szandra.

Honvéd SZSE – Vasas Amazonok 53-51 (13-10, 11-7, 11-14, 9-6, 9-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Szíj-Krisánszky Zoé 14, Bori Liza 7, Puskás Lili 6, Szabó Mici 6, Pácza Blanka 5, Karli Dóri 4, Csercsa Eszter 3, Firle-Bora 3, Mayr Lara 2, Muszka Zita 1, Turóczy Dalma -, Kárpáthegyi Léda -.