Jó ritmusban kezdték lányaink a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós elleni bajnoki összecsapást, a kezdeti bizonytalanság után egy 10-0-s rohammal leptük meg az ellenfelet. Végig a Vasas Akadémia kezében volt az irányítás, aminek megérdemelt győzelem lett a vége.

Nem sikerült pontgazdagra a nyitány, két percen keresztül egyik csapat sem talált gyűrűbe. A kezdeti nehézségek után a Vasas volt az, amely ritmust tudott váltani. Papp Dia duplájával kaptak szelet vitorláink, majd Sara Heljic és Tóth Orsi is betalált. Jól működött védekezésünk is, hiszen Madár Kata hárompontosával 0-10-et mutatott az eredményjelző. Öt perc kellett a BKG-nak az első találathoz, ekkor Davis pöcizte vissza a labdát egy lepattanót követően. Tartani tudtuk a tíz pontos különbséget, Bach Bogi is megvillantotta tehetségét, két egymást követő támadást is ő tudott zárni. Szépen járt a labda lányaink kezében, négy asszisztot tudhatott magáénak a Vasas az első negyedben. Utolsó támadásával tíz pont alá zárkózott a hazai csapat, Raus volt eredményes a hárompontoson túlról. Nem tört meg a lendületünk a második játékrész elején, Papp Dia tudott labdát lopni ellenfelétől, az induló Madár Kata Smailbegovic Nadiát szolgálta ki, aki újból kétszámjegyűre változtatta a különbséget. Sara Heljic két sikeres ziccerét követően ismét Papp Dia védekezését dicsérhettük, az újabb szerzett labdából ezúttal Tóth Orsi indulhatott. Tizenöt pontra nőtt ezzel a Vasas előnye, amire időkéréssel reagált a hazai kispad. Zivaljevic és Aldazabal vették vállukra a BKG-t, öt pontot faragni is tudtak, ekkor azonban Salamon Zsófi percei következtek. Hét játékosunk is eredményes tudott lenni az első félidőben, Tóth Orsi és Papp Dia 7-7 pontja mellett Sara Heljic 8 pontja emelkedett ki a mezőnyből, a Vasas pedig annak ellenére tudott tizenöt pontos előnnyel menni a szünetre, hogy a hazaiak majd háromszor annyi büntetőt dobhattak.

Sara Heljic duplájával kezdődött meg a harmadik negyed, Campisano kosarára pedig Tóth Orsi válaszolt egy triplával. Nagy kedvvel játszott a Vasas Akadémia, Smailbegovic Nadia is betalált a hárompontos vonalon túlról, amivel húsz pont fölé növeltük előnyünket. Uralni tudtuk a pálya minden centiméterét, sikerrel vertük vissza a BKG minden próbálkozását. Angyal két hármasával erőre kapott a hazai együttes és bár zárkózni tudott a BKG a negyed végére, még mindig magabiztosnak tűnt a Vasas előnye. Kovács duplájával fokozódott a hangulat a hazai kispadon, Bach Bogi azonban kíméletlen hárompontossal válaszolt. Úgy tűnt, ma este mindenre van válasza Milos Pavlovic tanítványainak, az utolsó negyed felére ugyanis majdnem visszaállt a húsz pontos különbség. Magabiztosságunk nem csökkent az utolsó percekben, így a Vasas Akadémia megszerezte negyedik győzelmét a bajnokságban.

 

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Vasas Akadémia 51-73 (9-18, 13-19, 18-16, 11-20)