Vereséggel kezdte a Vasas Akadémia a Sió Kupa felkészülési tornát, Milos Pavlovic tanítványai a házigazda KSC Szekszárd ellen kaptak ki 95-63 arányban. Jobb rajtot vett ellenfelünk a találkozó elején, a folytatásban pedig kamatoztatni tudta fizikális fölényét. Lányaink vasárnap a harmadik helyért fognak megküzdeni, az ellenfél pedig nem ismeretlen. Azzal a SERCO UNI Győrrel csaphatunk össze, amellyel találkoztunk már a felkészülési időszak során és aki ellen kezdjük majd a bajnoki szezont.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a hazai csapat az első másodperctől igyekezett dominálni, és bő egy perc alatt egy 8-0-s hidegzuhannyal kezdett. E rövid idő alatt szinte minden erősségét meg tudta mutatni a szekszárdi együttes, agresszív palánk alatti játék, labdaszerzés és hatékony befejezés akár a hárompontos vonalon túl is. Szerencsés Tami kosarával mi is megkezdtük a pontgyártást, a válaszra azonban nem kellett sokáig várni. Myah Taylor jó meglátásából Budácsik Dorka került helyzetbe, aki a következő Vasas támadás során egy hárompontost is értékesíteni tudott. Támadójátékunk kezdett határozottan feljavulni, egy labdaszerzésből Szerencsés Tami indulhatott és dobhatott könnyű ziccert. Három pontra csökkentettük a különbséget, ekkor azonban a hazaiak újra formába lendültek. Két gyors kosárral válaszoltak a zárkózásra, ám a kezdeti rohamot követően kiegyenlítettebb lett a játék. Miklós öt pontját követően rövid fegyverszünetet kötött a két csapat, aminek Savannak Plentovich büntetői vetettek véget. Nyolc perc játékot követően kezdő irányítónk, Myah Taylor második személyi hibáját is összeszedte, Milos Pavlovic ennek ellenére pályán hagyta légiósunkat a negyed végéig sőt, a folytatásban is pályán hagyta az amerikait (21-15). Hazai pontokkal kezdődött a második negyed, a Szekszárd igyekezett hasonló ritmusban kezdeni ezt a játékrészt is. A tempó megvolt, a befejezés azonban mindkét oldalon gyenge volt. Milos Pavlovic időkéréséig nem született Vasas pont, de szerencsére a szekszárdi szurkolóknak sem volt sok lehetőségük fokozni a hangerőt (27-15). Kétszámjegyű hátrányból tértek vissza lányaink a padról, ám Gelei Karola triplájának köszönhetően hamar javítani tudtunk. Kiélezett csatát láthattunk a pályán, Gelei Karola újabb pontjait követően Boros Júlia ziccerére Budácsik Dorka tudott válaszolni. Mesterünk a sérüléséből felépülő Tóth Orsit is pályára engedte, aki rögtön igyekezett kamatoztatni sebességét. A kiharcolt faultot követően minkét büntető a helyére került. Az első félidő utolsó két percében ismét a Szekszárd vette át az irányítást, az agresszív védekezésből több alkalommal szereztek pontot gyorsindításból (45-25). Nikola Dudasova vezette a pontszerző tabellát 8 egységgel, őt követte Miklós és Stanacev 7-7 ponttal, valamint Budácsik Dorka, aki ezzel a Vasas legeredményesebb játékosa volt húsz perc játékot követően.

Húsz pontos hátrányból vághattunk neki a harmadik negyednek, amit Monroe duplája nyitott meg. A túloldalon Myah Taylor és Tóth Orsi szép összjátékát láthattuk, a ziccert követően Orsi egy középtávolival is beszállt a közösbe. Keményen meg kellett dolgoznunk a helyzetekért, ráadásul a Szekszárdnak szinte minden pontunkra volt válasza. Döcögni kezdett a szekerünk, ezért Milos Pavlovic Krnjic sikeres ziccere után a kispadhoz szólította tanítványait (57-36). Jáhni Zsófi hárompontosát követően centerünk remek labdát kapott Boros Bertától és a ziccer is a gyűrűbe landolt. A rutinos Krnjic játékára támaszkodott a hazai csapat, aki védekezésben és támadásban is magabiztosan játszott. Szekszárdi időkérést követően ellenfelünk ismét fokozni próbálta az iramot, amivel mindkét palánk alatt zavart tudott kelteni (67-45). Csakúgy, mint az előző, az utolsó negyed is Monroe kosárral kezdődött, amire egy labdaszerzést követően Myah Taylor tudott válaszolni. Hiába a szép kosarak, a szekszárdi betöréseket nem tudtuk megakadályozni, így a különbségen nem tudtunk faragni a mérkőzés végéhez közeledvén. Az utolsó percekben sok hiba csúszott a játékban, így a pálya gyakorlatilag ketté szakadt. Labdaszerzésekből indulhatott a Szekszárd, amivel gyakorlatilag idő előtt lezárta a mérkőzést a hazai együttes. Horváth hárompontosát követően kért időt Milos Pavlovic, hogy rendezze a sorokat, ellenfelünk lendülete azonban nem tört meg (89-57). A KSC Szekszárd magabiztos győzelmet aratott, így a Vasas Akadémia a SERCO UNI Győr ellen játszhat vasárnap a harmadik helyért.

KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 95-63 (21-15, 24-10, 22-20, 28-18)
Pontszerzők:
KSC Szekszárd: Sztanacsev 9/3, Dudásová 16, Holcz 10, Vojtulek 13, Krnjics 10, Monroe 12, Boros 10, Miklós 9/3, Horváth 6/6, Árvai, Szücs
Vasas Akadémia: Taylor 4, Gelei 5/3, Szerencsés 4, Jáhni 9/3, Budácsik 10/6, Plentovich 8/3, Tóth 8, Madár E. 7, Salamon 4, Kádár 2, Madár K. 2, Boros